Οι Έλληνες επιχειρηματίες που πάνε για business στο Ιραν

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που πάνε για business στο Ιραν
Οι πιο ισχυροί επιχειρηματίες θα ταξιδέψουν για Ιράν μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του νέου έτους, όμως πολλοί από αυτούς αλλά και οι υπόλοιποι θα κάνουν και τώρα μία προσπάθεια μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Οι τεράστιες επιχειρηματικές δυνατότητες που ανοίγει η Τεχεράνη έπειτα από μία 15ετία σκληρού εμπάργκο από τη Δύση την έχει μετατρέψει σε νέα « γη της Επαγγελίας» για τους Ελληνες και όχι μόνο επιχειρηματίες.

Σε αυτό το περιβάλλον αντιπροσωπεία στελεχών από ομίλους όπως οι Αegean, Βιοχάλκο, J&P, Kapachim, ELPEN, Demo, Vianex, Χαϊδεμένος, Diamonds Shipping & Trading, ATC πληροφορικής, AAS, Κονσερβοποιεία Β. Ελλάδος, ΕΛ.ΠΕ, ΕΚΜΕ, Μουνδρέας, Audiovisual, Space Hellas και αρκετές ακόμα θα συνοδεύσουν το Νίκο Κοτζιά σε λίγες μέρες στη Τεχεράνη ελπίζοντας να κλείσουν καλές συμφωνίες με μία χώρα που μπορεί και να θυμίζει ολίγον Ελλάδα προ 2004 από τις ελλείψεις υποδομών.

Ομως έχοντας παράλληλα τεράστιο πλούτο στο υπέδαφος της και οκταπλασιο πληθυσμό -στη συντριπτική του πλειοψηφία στη παραγωγική ηλικία των 30 με 35- αποτελεί δυνητικά μια χρυσοφόρο αγορά. Οι πρώτες πάντως Ελληνο-ιρανικές συμφωνίες φαίνεται πως είναι ήδη στα σκαριά στο τομέα της ναυτιλίας.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου Έλληνες επιχειρηματίες της ποντοπόρου συναντήθηκαν με τον Mohammad Saeidi, πρόεδρο του μεγαλύτερου κρατικού ναυτιλιακού ομίλου του Ιράν, της Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL Group) η οποία επιζητά τη δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων για τη ναυπήγηση στόλου που θα μπορεί να εισάγει και να εξάγει αφενός πετρέλαιο και αφετέρου πρώτες ύλες και προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ