Σπίρτζης: Θα καταλογιστούν ευθύνες και πρόστιμα στη Volkswagen

Σπίρτζης: Θα καταλογιστούν ευθύνες και πρόστιμα στη Volkswagen
Ευθύνες και πρόστιμα θα καταλογίσει το υπουργείο Μεταφορών στην Volkswagen, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην υπόθεση της Volkswagen.

Πρόσθεσε δε πως «εμείς έχουμε συλλέξει όλα τα στοιχεία και έχει γίνει μια πολύ μεγάλη δουλειά από το υπουργείο. Σύντομα, θα έλθει νομοθετικά όχι μόνο για τη Volkswagen, αλλά για οποιαδήποτε εταιρεία δίνει πλαστή πιστοποίηση στους πολίτες».

«Θα συλλέξουμε όλα τα στοιχεία και θα κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς και για το περιβάλλον και για τη στρέβλωση των στοιχείων. Βεβαίως, θα καταλογιστούν ευθύνες και πρόστιμα. Τα πρόστιμα θα είναι ανεξάρτητα από το εισαγγελικό πόρισμα» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Εξήγησε ότι θα υπάρξει «νομοθετική πρωτοβουλία που θα πάρει η κυβέρνηση και το εισαγγελικό πόρισμα θα πάρει το δικαστικό δρόμο».

Αναφερόμενος στη συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου, είπε πως «υπήρξαν πολλές συζητήσεις με πολλούς υπουργούς και συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου και προετοιμάζουμε σε πολλούς τομείς συγκεκριμένες δράσεις και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στα ενεργειακά και στις συνδυασμένες μεταφορές.

Πηγή: ΑΜΠΕ