Γιατί ο ΟΠΑΠ στέλνει το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια

Γιατί ο ΟΠΑΠ στέλνει το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια
Με αγωγές που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 560 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα πλήρωσε ο ΟΠΑΠ για την άδεια των VLTs, απειλεί την ελληνική κυβέρνηση ο Τσέχος μεγαλομέτοχος του οργανισμού Jiri Smejc.

Οι δηλώσειςτου Smejc, μολονότι περιλαμβάνονται σε τηλεγράφημα του διεθνούςπρακτορείου Reuters, «θάφτηκαν» από πολλά ελληνικά ΜΜΕ με δάκτυλο τουΟΠΑΠ.

Η διοίκηση του τελευταίου κατάλαβε, με καθυστέρηση και αφού οΤσέχος είχε ξεσπαθώσει, πως έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα για να ανοίξειακόμα ένα. Εξάλλου από τις αρχές της εβδομάδας δίνει μάχη ώστε να μηνεπιβληθεί πρόσθετος φόρος στα τυχερά παιχνίδια. Αρχικά στην κυβέρνησησκέφτονταν να επιβάλλουν τέλος μόνο στο ΚΙΝΟ, αλλά στη συνέχεια έγινεγνωστό πως θα επεκταθεί και στα άλλα παιχνίδια.

Ο Jiri Smejc είχε, πάντως, την Δευτέρα στείλει τελεσίγραφο στηνκυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «στις επόμενες εβδομάδες, αν δεν λυθεί τοπρόβλημα, θα πρέπει να κινηθούμε νομικά». Πρόσθεσε πως ο ΟΠΑΠκατέβαλε 560 εκατομμύρια για την άδεια λειτουργίας των τερματικών σταθμώνκαι είχαν ήδη κατασκευαστεί οι πρώτες 50 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών.«Εάν η εταιρεία κινηθεί νομικά θα τα ζητήσει πίσω συν την απώλεια εσόδων»δήλωσε.

Στον ΟΠΑΠ επιχειρούν από τις αρχές Ιουλίου να πείσουν τηνκυβέρνηση να εκπαραθυρώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ)Αντώνη Στεργιώτη. Ο κ. Στεργιώτης είχε προχωρήσει στις αρχές τουκαλοκαιριού στην έκδοση νέου, αυστηρότερου, κανονισμού για τα«φρουτάκια» (VLTs). Στον ΟΠΑΠ υποστηρίζουν πως αν δεν αλλάξει, πάλι, οκανονισμός θα σταματήσουν την επένδυση. Ο J.Smejc είχε αφήσει έναπαραθυράκι την Δευτέρα δηλώνοντας πως «έχουμε σαφείς υποσχέσεις ότι θααλλάξει (ο Κανονισμός), αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει συμβεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ