Ο πρόεδρος της VW προειδοποιεί ότι το σκάνδαλο απειλεί την ύπαρξη της εταιρίας

Ο πρόεδρος της VW προειδοποιεί ότι το σκάνδαλο απειλεί την ύπαρξη της εταιρίας
Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων μπορεί να δημιουργήσει «κρίση που απειλεί την ύπαρξη της εταιρείας» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, καθώς προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού με ολοσέλιδες διαφημίσεις στον τύπο, όπως τονίζει το Bloomberg.

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επισκευή περίπου 2,8 εκατ. οχημάτων στην εγχώρια αγορά της. Ο Poetsch ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως είναι σίγουρος ότι η εταιρεία θα καταφέρει με αρκετή προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag που επικαλείται το πρακτορείο.

Η κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω του σκανδάλου έχει εξαλείψει περίπου 30 δισ. ευρώ της αξίας της. Στο μεταξύ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Matthias Mueller, έχει δεσμευτεί να διορθώσει τη ζημιά, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεκινήσει μία καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία διαφήμιση σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες με την οποία παραδέχεται το λάθος της και η οποία σηματοδοτεί την 25η επέτειο της επανένωσης της χώρας.

«Θέλουμε απλά να πούμε ένα πράγμα: Θα κάνουμε τα πάντα για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας», υπογραμμίζει η Volkswagen στη διαφήμισή της.

Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σχολίασε την υπόθεση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. «Πιστεύω ότι η φήμη της γερμανικής βιομηχανίας, η εμπιστοσύνη στη Γερμανία ως τοποθεσία για να έχει κανείς επιχειρήσεις, έχουν κλονιστεί τόσο πολύ που δε θα συνεχίσουμε να θεωρούμαστε καλό μέρος για επιχειρήσεις», ανέφερε. Χαρακτήρισε το σκάνδαλο «δραματικό γεγονός» και τόνισε πως η Volkswagen πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ