Γιατί ο Βερόπουλος δημοσίευσε τώρα τον… 1ο του ισολογισμό

Γιατί ο Βερόπουλος δημοσίευσε τώρα τον… 1ο του ισολογισμό
Είναι δυνατόν μια πασίγνωστη αλυσίδα σουπερμαρκετ όπως η Βερόπουλος να δημοσιεύει φέτος τον… 1ο της ισολογισμό; Και όμως είναι.

Για όσους αναρωτηθούν τι δημοσιευόταν όλα αυτά τα χρόνια και τι άλλα φέτος, το μυστικό βρίσκεται στις… υποσημειώσεις. Οι «Αδελφοί Βερόπουλοι Α.Ε.Β.Ε» δημοσίευσαν ισολογισμό 2014 όχι για ολόκληρη τη χρονιά αλλά για την περίοδο 1η Μαρτίου -31 Δεκεμβρίου 2014 ο οποίος φυσικά, είναι μη συγκρίσιμος με τον αντίστοιχο περυσινό.

Προς τι η αλλαγή; «Η εταιρεία ως νέο νομικό πρόσωπο, προήλθε από τη συγχώνευση της παλαιάς Αφοί Βερόπουλοι όπως και της κατά 100% θυγατρικής της ΤΡΟΦΙΝΟ ΑΒΕΕ οι οποίες συγχωνεύτηκαν» αναφέρει ο ισολογισμός.

Όπως και να’ χει, το 10μηνο ήταν πολύ κακό για την νέα εταιρεία δεδομένου ότι δημιούργησε νέες ζημιές ύψους 13,34 εκατομμυρίων ευρώ ως αποτέλεσμα τζίρου 456,144 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια, υποχώρησαν πλέον στα 89,6 εκατομμύρια ευρώ με τα ταμειακά διαθέσιμα να βρίσκονται στα 6,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία δημοσίευσε και καινούργιο ενοποιημένο ισολογισμό με κύκλο εργασιών 537,7 εκατομμυρίων ευρώ και αρνητικά καθαρά αποτελέσμα 6,959 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια σε επίπεδο ομίλου είναι στα 37,09 εκατ. ευρώ. Στην ενοποιημένη κατάσταση, περιλαμβάνονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ, της Ψυγεία Αθηνών ΑΕ, της Αχαϊκά Κτίρια ΑΕ της Veropoulos Dooel στα Σκόπια και της Veropoulos Doo στη Σερβία.

Η διοίκηση της Βερόπουλος, περιμένει βεβαίως της εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη πώληση στην Σκλαβενίτης.