Στα 144,8 εκατ. ευρώ τα «φέσια» προς τη ΔΕΗ μόνο στην Κρήτη

Στα 144,8 εκατ. ευρώ τα «φέσια» προς τη ΔΕΗ μόνο στην Κρήτη
Στα 144,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων της Κρήτης προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στα Χανιά ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της Επιχείρησης, Λάζαρος Καραλάζος.Ο κ. Καραλάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΗ, παρουσίασε, μετά το Ηράκλειο, χθες και στα Χανιά, την νέα εμπορική πολιτική της Επιχείρησης, καθώς και το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ, καλώντας πολίτες και επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις ωφέλειες από τα νέα προγράμματα της Επιχείρησης.

Για τα χρέη των Κρητικών, επεσήμανε ότι "παρά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα πλούσιο νησί, τα χρέη ξεπερνούν το 50% του συνόλου των χρεών της νησιωτικής Ελλάδας και φθάνουν περίπου στο 10% των οφειλών προς τη ΔΕΗ, πανελλαδικά".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραλάζος στα χρέη 25 μεγάλων οφειλετών του νησιού που, όπως είπε, φθάνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Στη λίστα των μεγαλοφειλετών βρίσκονται 16 ξενοδοχειακές μονάδες, πέντε βιομηχανίες και τέσσερις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού.

Τα χρέη των οικιακών οφειλετών είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 81 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν πελάτες επαγγελματικού ρεύματος. Στα 5,5 εκατομμύρια φθάνουν τα χρέη αγροτών, πελατών της Επιχείρησης, ενώ τέσσερις δημοτικές επιχειρήσεις του νησιού οφείλουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ