Δεν βλέπει συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εντός 2015 η Fraport

Δεν βλέπει συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εντός 2015 η Fraport
Δεν πρόκειται να πέσουν οι υπογραφές για τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων μέσα στο 2015 αναφέρει στο Reuters εκπρόσωπος της Fraport εξαιτίας, όπως λέει, της μακράς διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Την κίνηση αυτή ακολούθησαν πληροφορίες για ενστάσεις από τη γερμανική εταιρεία, που ζητούσε πρόσθετες εγγυήσεις πως δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες εκπλήξεις ενώ έθετε και ζήτημα αυξημένου κόστους για τη χρηματοδότηση του έργου.

Η κυβέρνηση απάντησε άμεσα και τόνισε πως «η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα» ενώ ξεκαθάρισε δια κύκλων της πως «αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία αλλά θα είναι συνολική».

Σημειώνεται ότι χθες εκδόθηκε ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ στην οποία αναφέρεται πως «το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών συνολικού ύψους €30.000.000 τον Απρίλιο 2015».

Στην ίδια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζεται πως "η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ ανοίγει τον δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης".