Η εισηγμένη που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της προϊόντα πασίγνωστης πολυεθνικής

Η εισηγμένη που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της προϊόντα πασίγνωστης πολυεθνικής
Η ελληνική εισηγμένη εταιρεία ΓΕ Δημητρίου ήρθε πριν από αρκετές εβδομάδες στο προσκήνιο ανακοινώνοντας το επαναλανσάρισμα της ιστορικής φίρμας ΙΖΟΛΑ. Πληροφορίες φέρνουν την εταιρεία να ετοιμάζεται για νέες σημαντικές ανακοινώσεις: την πρόσθεση στη γκάμα των προϊόντων της των λευκών και των μαύρων συσκευών της πολυεθνικής Sharp.


Η εισηγμένη εταιρεία επαναλανσάρισε τον Μάρτιο τις συσκευές ΙΖΟΛΑ ξεκινώντας από τις κουζίνες και έχοντας σημειώσει μέχρι σήμερα επιδόσεις ανάλογες με τους στόχους που είχαν τεθεί. Σε λίγους μήνες, θα ακολουθήσουν το ψυγεία ΙΖΟΛΑ και σε επόμενη φάση τα πλυντήρια με το ίδιο σήμα.

«Το επόμενο βήμα θα είναι η προσθήκη στην γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων του ομίλου, των λευκών και των μαύρων συσκευών της Sharp, με τη διοίκηση να αισιοδοξεί για την απόκτηση ικανοποιητικού μεριδίου αγοράς» αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Euro2day,gr.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα μερίδια στο κομμάτι των μικροσυσκευών αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που θέλει τον όμιλο να μειώνει την εξάρτησή του από τα προϊόντα κλιματισμού-θέρμανσης που αποτελούν περίπου το 70% των συνολικών του πωλήσεων.

Η εισηγμένη εταιρεία επίσης προχωρεί σε μια σειρά κινήσεων προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητά της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

• Η φετινή πώληση του αποθηκευτικού χώρου που διέθετε στον Ασπρόπυργο έναντι 15 εκατ. ευρώ.

• Η προσπάθεια σύναψης ομολογιακού δανείου με στόχο τη μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων σε μακροπρόθεσμες (σχετική απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας την Παρασκευή).

• Η συνέχιση των πολιτικών περιορισμού των δαπανών.

• Η εξέταση των δυνατοτήτων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Μάλιστα, ο κ. Γιώργος Δημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «απευθυνθούμε σε μετόχους και τράπεζες προκειμένου να συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει στα όρια των δυνατοτήτων του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ