ΟΠΑΠ: Τον Ιούνιο τα πρώτα καταστήματα playOpap με τα VLTs

ΟΠΑΠ: Τον Ιούνιο τα πρώτα καταστήματα playOpap με τα VLTs
Μέσα στον επόμενο μήνα ανέμενεται να ξεκινήσει η λειτουργία των παιγνιομηχανημάτων VLTs από τον ΟΠΑΠ στα εξειδικευμένα καταστήματα playOPAP.

Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, η έναρξη θα πραγματοποιηθεί με 70 έως και 90 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται νέα καταστήματα.

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης / λειτουργίας των πρώτων αυτών καταστημάτων έχει παραχωρηθεί κυρίως σε σημερινούς ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η υπογραφή των συμφωνιών μίσθωσης και των συμβάσεων των συνεργατών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Ήδη σε Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό και Πειραιά λειτουργούν τέσσερα πιλοτικά καταστήματα playOpap, όχι προσβάσιμα στο κοινό, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές και ελέγχους.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η πλήρης ανάπτυξη του πρότζεκτ (ΟΠΑΠ και παραχωρησιούχοι) θα έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία καθώς θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικότατο χτύπημα στον παράνομο τζόγο.

Η δημιουργία των Gaming Halls και το αυξημένο ωράριο λειτουργίας τους (έως τις 2 το βράδυ) υπολογίζεται ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας καθώς και την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας μέσω των αυστηρών και συνεχών ελέγχων που θα γίνονται.

Σημαντικά θα είναι επίσης τα έσοδα για το κράτος, καθώς το 30-35% των μικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία, συνεισφέροντας υψηλά δημοσιονομικά οφέλη, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών υπολογίζονται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ για το 2016.

Η ανάπτυξη των gaming Halls θα συμβάλει σημαντικά, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, και στην τόνωση της ευρύτερης αγοράς ακινήτων και του κατασκευαστικού κλάδου, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι για την απόκτηση της άδειας των VLTs ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι και το υψηλότερο τίμημα που έχει ποτέ καταβληθεί στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ