Ψήνεται deal στην ακτοπλοϊα - Ποιος θέλει να αγοράσει ποιον

Ψήνεται deal στην ακτοπλοϊα - Ποιος θέλει να αγοράσει ποιον
Πρόταση για την απόκτηση της γαλλικής ακτοπλοϊκής εταιρείας SNCM , υπέβαλλε η ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρία Attica Group.


Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα ενδιαφέρον για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας, η οποία έχει υπαχθεί στο αντίστοιχο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα της Γαλλίας, έχουν εκδηλώσει συνολικά πέντε επενδυτικά σχήματα.
Πρόκειται για την μεξικάνικη Baja Ferries και τον πλοιοκτήτη Cristian Garin πρώην πρόεδρο του λιμανιού της Μασσαλίας.
Προσφορές επίσης έχουν καταθέσει ο επιχειρηματίας από την Κορσική, Patrick Rocca, η Αttica Group, o Σουηδός επιχιερηματίας Pierre Mollia καθώς και οι επενδυτές Adrien Scarso και Giglio Mazzoli.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η μεξικάνικη εταιρία Baja Ferries στην πρόταση που υπέβαλλε έχει δεσμευτεί να διατηρήσει έξι από τις επτά πλοία της SNCM και να κρατήσει 800 από 1.500 εργαζομένους, προχωρώντας σε μία επένδυση συνολικού ύψους 100 εκατ ευρώ.
Ο πλοιοκτήτη Cristian Garin, θέλει επίσης έξι πλοία, αλλά θα απασχολεί 896 εργαζόμενους.
Η προσφορά του μεξικανού Rocca προβλέπει την διατήρηση και των επτά οχηματαγωγά αλλά μόνο την απασχόληση 700 εργαζομένων, ενώ η Attica Group 6 πλοία και 680 εργάτες.
Πάντως η Attica έχει υποβάλλει την υψηλότερη οικονομική προσφορά η οποία ανέρχεται στα 150 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 130 θα δοθούν ως ενίσχυση του κεφαλαίου εκκίνησης της γαλλικής εταιρίας.
Στελέχη πάντως της SNCM δήλωσαν ότι δεν εντυπωσιάστηκαν με τις προσφορές, τις οποίες θεωρούν «επισφαλείς».