Οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερ μάρκετ Λάρισα

Οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερ μάρκετ Λάρισα
Αίτημα για την οικονομική ενίσχυση των 600 εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα, πρόκειται να υποβάλλει προς τα αρμόδια κοινοτικά όργανα η ελληνική κυβέρνηση, ανάλογο με αυτό που συνέβη με τους εργαζόμενους της αρτοβιομηχανίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και της αλυσίδας ενδυμάτων Sprider.


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν εργαζόμενοι της αλυσίδας οι οποίοι παραμένουν εδώ και 14 μήνες απλήρωτοι, και το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιήσει επαφές με στελέχη της κυβέρνησης όπου τους έχει υποσχεθεί ότι το θέμα τους θα τεθεί υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Λάρισα τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ ευρώ.
Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, ενώ σε "πρόσφατη ανακοίνωση τους αναφέρουν "Οι 600 εργαζόμενοι, που δουλεύαμε πολλά χρόνια στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, βγάζοντας μεγάλα κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν και την τυπική απόλυση, αφού εδώ και 3 μήνες τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, είναι κλειστά, αλλά και απλήρωτοι για 14 μήνες.
Μας μείωσαν 2 φορές τους μισθούς μας (συνολικά κατά 30%) τα τελευταία δυο χρόνια, απέλυσαν αρκετές δεκάδες συναδέλφους μας, τάχα για να σώσουν την επιχείρηση. Την επιχείρηση όμως την καταχρέωσαν οι εργοδότες με 35.000.000 ευρώ και τώρα κάνουν πως ψάχνουν λύση".
Να σημειωθεί ότι στις 18 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί, η εκδίκαση του αιτήματος της ειδικής εκκαθάρισης της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι 761 πρώην εργαζόμενοι της Sprider Stores ενισχύθηκαν με 7,2 εκατ ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ).
Tον περασμένο Ιούνιο είχε προηγηθεί η χορήγηση 6 εκατ. ευρώ, στους εργαζομένους της αρτοποιίας Nutriart-Κατσέλης, η οποία πτώχευσε στις αρχές του έτους.