Επέλαση Μαρινόπουλου στη Βουλγαρία - Το big deal που αλλάζει τον χάρτη

Επέλαση Μαρινόπουλου στη Βουλγαρία - Το big deal που αλλάζει τον χάρτη
Σημαντική ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου Μαρινόπουλου στη Βουλγαρία σηματοδοτεί η συμφωνία για τη συγχώνευση της Carrefour Μαρινόπουλος Βουλγαρίας με την αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Piccadilly.Η AP Mart AD, ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας super market Piccadilly στη Βουλγαρία και η CMB Bulgaria, ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας super market Carrefour Bulgaria ανακοινώνουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου Piccadilly και Carrefour Μαρινόπουλος Βουλγαρίας.


Οι AP Mart AD και CMB Bulgaria συμφώνησαν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 46 εκατ. βουλγαρικών λεβ (50% εντός του 2014 και 50% εντός του 2015) προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις πληρωμών των προμηθευτών και να υποστηριχθεί περαιτέρω η λειτουργία της επιχείρησης)
Οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν ίσα ποσοστά στη νέα κοινοπραξία, η οποία αφορά στη λειτουργία δικτύου 75 καταστημάτων στη Βουλγαρία, με περίπου 3.000 εργαζομένους και ετήσιο τζίρο 452 εκατ. BGN για το 2013.
Επικεφαλής των δύο σχημάτων, ως Regional Manager θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ. Jerome Loubere. Ο κ. Loubere έχει εκτεταμένη εμπειρία σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, διατελώντας ως Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος από το 2004 έως το 2008, όταν και ανέλαβε τη θέση του General Manager για το σύνολο των επιχειρήσεων του Ομίλου Μαρινόπουλος. Το 2012 ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου της 100% ελληνικής ιδιοκτησίας Μαρινόπουλος Α.Ε., έχοντας την ευθύνη μίας επιχείρησης με τζίρο μεγαλύτερο των 2,5 δις ευρώ στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και την Κύπρο. Σε τοπικό επίπεδο, συν-επικεφαλής του σχήματος θα είναι ο κ. Milos Ristic της CMB Bulgaria και η κυρία Tanya Kosseva-Boshova της Piccadilly.
H στρατηγική του νέου σχήματος περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων και την επιτυχή συγχώνευση των δύο brands προκειμένου να παρέχουν στον καταναλωτή το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες και την ποιότητα των προϊόντων.
Επισημαίνεται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας (Bulgarian Commission for Protection and Competition).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ