Οι δύο διεκδικητές του εμπορικού κέντρου της Βωβός στον Βοτανικό

Οι δύο διεκδικητές του εμπορικού κέντρου της Βωβός στον Βοτανικό
Δύο μεγάλα επενδυτικά fund έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου της Μ. Βωβός στο Βοτανικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το fund του μεγαλοεπενδυτή George Soros το οποίο βρίσκεται στην Ελλάδα τους τελευταίες μήνες και διενεργεί διερευνητικές επαφές με στελέχη της αγοράς του real estate, προκειμένου να ξεκινήσει την δραστηριοποίηση του στην ελληνική αγορά ακινήτων αλλά και για τον αμερικανικό επενδυτικό Ομιλο Hines.
Tο fund του George Soros ενδιαφέρεται και επίσημα πλέον για οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία παρουσιάζεται στο τουριστικό και εμπορικό «κομμάτι» της αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα.
Αντίστοιχο είναι και το ενδιαφέρον του αμερικανικού επενδυτικού Ομίλου Hines ο οποίος φέρεται να είναι διατεθειμένος να επενδύσει στην ελληνική αγορά περί τα 500 εκατ ευρώ.
Ηδη στελέχη των δύο fund έχουν πραγματοποιήσει επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες (Αlpha Bank και Πειραιώς) στις οποίες έχει περάσει το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού.
Ενδιαφέρον όμως έχει εκδηλωθεί και για την έκταση φιλέτο των 62 στρεμμάτων της Βωβός στο Σούνιο που έχει επίσης περάσει στις τράπεζες.
Στην εν λόγω έκταση ο Όμιλος σχεδίαζε την ανάπτυξη τριών ξενοδοχειακών μονάδων.


Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Βωβός


Το πράσινο φως για το σχέδιο εξυγίνασης της Μπάμπης Βωβός έδωσε την Τετάρτη (5/11) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών . Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης καθώς σε περίπτωση πτώχευσης το «κανόνι» σε τράπεζες και προμηθευτές θα ξεπερνούσε τα 600 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο, εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους βασικούς πιστωτές, την Alpha και την Πειραιώς έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση- φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ.
Οι μεταβιβάσεις στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν γίνει εντός εξαμήνου από την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου. Το σύνολο των μεταβιβάσεων αντιστοιχούν σε αξία 138,94 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν 105,14 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό. Από το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθούν οι ανάγκες τρέχουσας χρηματοδότησης της εταιρείας ενώ περί τα πέντε εκατ. ευρώ θα καλύψουν υποχρεώσεις προς προνομιακούς πιστωτές (ΙΚΑ και Δημόσιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ