Σε εκκαθάριση η μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα στην Ελλάδα – Ποιοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά της

 Σε εκκαθάριση η μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα στην Ελλάδα – Ποιοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά της
Σε καθεστώς εκκαθάρισης τέθηκε τελικώς η Ελληνική Εταιρία Χάλυβα (Hellenic Steel), μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο του χάλυβα και ο μοναδικός παραγωγός στον τομέα της ψυχρής έλασης στην Ελλάδα, ενώ ενδιαφέρον για την εξαγορά της έχουν εκφράσει μεγάλοι ελληνικοί Ομιλοι.


Την εκκαθάριση της εταιρείας αποφάσισε η εξ αναβολής γενική συνέλευση της Hellenic Steel, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά της, από δύο Ομίλους: την Βιοχάλκο και τον Μυτιληναίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών είναι ισχυρό και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξει θετική κατάληξη για την Hellenic Steel, το επικείμενο «λουκέτο» της οποίας είχε απασχολήσει στελέχη της κυβέρνησης.
Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).
Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.
H ILVA αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Δείτε ποιά είναι η Hellenic Steel ΕΔΩ