Η μεγάλη μάχη για τα καταστήματα της πτωχευμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Λάρισα"

Η μεγάλη μάχη για τα καταστήματα της πτωχευμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Λάρισα"
Αναβολή πήρε χτες η δίκη για την πτώχευση των σούπερμάρκετ Λάρισα.


Ειδικότερα, η εκδίκαση του αιτήματος της ειδικής εκκαθάρισης της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή η αγωνία των εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερμαρκετ κορυφώνεται ενώ εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται σε επίσχεση και αναζητούν τρόπους για την διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.
Την ίδια ώρα όμως, φουντώνουν οι φήμες για εμπλοκή και άλλων γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ στο θέμα της εκμίσθωσης χώρων που χρησιμοποιούσε η Λαρισινή αλυσίδα σε όλο το νομό και θεωρούνται "φιλέτα".
Έτσι, μετά τα σενάρια που θέλουν ορισμένους μετόχους των «Λάρισα» και Λαρισαίου επιχειρηματία να έχουν ήδη «κλείσει» πρώην ενοικιαζόμενα καταστήματα για να τα λειτουργήσουν ως franchise μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ακούγεται πως και άλλοι μεγάλοι παίκτες του λιανικού εμπορίου επιχειρούν να ενοικιάσουν κάποια καταστήματα.
Οπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων με τις τοπικές αρχέςς η αλυσίδα σούπερμάρκετ Μαρινόπουλος, έχει ήδη εξασφαλίσει δύο μεγάλα σούπερμάρκετ Λάρισα, σε Τύρναβο και Ελασόνα τα οποία θα λειτουργήσει στις αρχές Νοεμβρίου με τη μέθοδο του franchising.
Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα "Λάρισα" είχε προ ημερών συμφωνηθεί να εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, συμφωνία όμως η οποία δεν προχώρησε. Ο λόγος σύμφωνα με την διοίκηση της Μαρινόπουλος, ήταν "η υπαναχώρηση των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών".
Να σημειωθεί ότι το δίκτυο των σούπερμάρκετ Λάρισα απποτελείται από 42 καταστήματα, τα οποία απασχολούν 400 εργαζομένους (οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες ενώ οι οφειλές της αλυσίδας ανέρχονται στα 35,5 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ