Η αίτηση πτώχευσης των σούπερ-μάρκετ Λάρισα και ο νέος επενδυτής

Η αίτηση πτώχευσης των σούπερ-μάρκετ Λάρισα και ο νέος επενδυτής
Αίτησης πτώχευσης καταθέτει αύριο η αλυσίδα σούπερμάρκετ Λάρισα.... με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά τους από επενδυτή.

Μάλιστα το αίτημα θα κατατεθεί αύριο και γραπτώς στο δικαστήριο.
Στην περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον εξαγοράς, η αίτηση πτώχευσης εναντίον της εταιρίας θα αναβληθεί.
Χτες πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στα σούπερμάρκετ Λάρισα, οι οποίοι εδώ και 14 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Οπως έγινε γνωστό η αλυσίδα σούπερμάρκετ Μαρινόπουλος, έχει ήδη εξασφαλίσει δύο μεγάλα σούπερμάρκετ Λάρισα, σε Τύρναβο και Ελασόνα τα οποία θα λειτουργήσει στις αρχές Νοεμβρίου με τη μέθοδο του franchising.
Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα "Λάρισα" είχε προ ημερών συμφωνηθεί να εξαγοραστεί από την Μαρινόπουλος, συμφωνία όμως η οποία δεν προχώρησε. Ο λόγος σύμφωνα με την διοίκηση της Μαρινόπουλος, ήταν "η υπαναχώρηση των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών".
Πλέον οι εργαζόμενοι στα σούπερμάρκετ Λάρισα έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, ενώ σε "πρόσφατη ανακοίνωση τους αναφέρουν "Οι 600 εργαζόμενοι, που δουλεύαμε πολλά χρόνια στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, βγάζοντας μεγάλα κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν και την τυπική απόλυση, αφού εδώ και 3 μήνες τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, είναι κλειστά, αλλά και απλήρωτοι για 14 μήνες.
Μας μείωσαν 2 φορές τους μισθούς μας (συνολικά κατά 30%) τα τελευταία δυο χρόνια, απέλυσαν αρκετές δεκάδες συναδέλφους μας, τάχα για να σώσουν την επιχείρηση. Την επιχείρηση όμως την καταχρέωσαν οι εργοδότες με 35.000.000 ευρώ και τώρα κάνουν πως ψάχνουν λύση".