Σπάει "το κοντέρ" η ΦΑΓΕ στην Αμερική

Σπάει "το κοντέρ" η ΦΑΓΕ στην Αμερική
Νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων ολοκληρώνει μέσα στις επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ η ΦΑΓΕ, μέσω της οποίας θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της, στο οποίο έχει επενδύσει ήδη 200 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση 25,9% σε αξία και 24,5% σε όγκο. Ακόμη πιο “δυνατό” ήταν το δεύτερο τρίμηνο για την ΦΑΓΕ, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 28,5% σε αξία και 23,8% σε όγκο.

Στόχος αυτής της νέας επένδυσης είναι σύμφωνα με στέλεχος της ΦΑΓΕ να εξυπηρετήσει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της σε όλη την Αμερική.
Να σημειωθεί ότι η άνοδος του ελληνικού γιαουρτιού στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακή. Ειδικότερα η ΦΑΓΕ κατάφερε να αυξήσει κατά 83,3% τις πωλήσεις της σε αξία στην Ιταλία, 37,8% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 23,2% στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα η αξία των πωλήσεών της κατέγραψε πτώση 6,5%.
Αντίστοιχη εικόνα και σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όπου στην Ιταλία σημειώνεται άνοδος 75,1%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 31,9%, ενώ στην Ελλάδα καταγράφεται κάμψη έστω και οριακή 1%.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δικαίωσε τη ΦΑΓΕ έναντι της τουρκικής Chopani. Η απόφαση είναι ότι, προκειμένου να πωληθεί γιαούρτι ως Greek Yoghurt στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει σωρευτικά: να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης που αφαιρεί τον υδαρή ορό γάλακτος, να μην περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά, και να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ