Τη δημιουργία του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία» προωθεί η ΕΣΕΕ

Τη δημιουργία του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία» προωθεί η ΕΣΕΕ
Η πρόταση για δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής με τίτλο «Συνήγορος του Επιχειρηματία», που υπέβαλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, θα τεθεί σε συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον Συνήγορο του Πολίτη

, μεθαύριο Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμβάλει, με την εμπειρία του από την 16ετή λειτουργία του, στη σύντομη και αποτελεσματική υλοποίηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία».

Όπως σημείωσε ο κ. Κορκίδης, ο Συνήγορος του Επιχειρηματία θα είναι «καταφύγιο» και ασπίδα για όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τις αναγκαίες δομές για να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους και επιζητούν μία αυθεντική γνώμη στο πρόβλημά τους.

Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της Αρχής θα περιβάλλει τις γνωμοδοτήσεις με την απαραίτητη αξιοπιστία και το αυξημένο τυπικό κύρος, ώστε να γενικευθεί η εξωδικαστική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και να περιοριστεί άλλη μια πηγή ανεργίας, που είναι η αυξανόμενη έλλειψη μικρομεσαίων εργοδοτών.