ΕΕ: Περιθώριο 20 ημερών για να ξεκινήσει η πτώχευση της Elan

ΕΕ: Περιθώριο 20 ημερών για να ξεκινήσει η πτώχευση της Elan
Εντός είκοσι ημερών θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας αθλητικών ειδών Elan σύμφωνα με την προθεσμία που έδωσε στη Σλοβενία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ντνέβνικ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επιστροφής της κρατικής βοήθειας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ που παράνομα έλαβε η εταιρεία, προστίθεται.

Η αποπληρωμή του ποσού που έλαβε η Elan το 2008 ως «ένεση ρευστότητας» και το οποίο χαρακτηρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παράνομη κρατική βοήθεια τον Σεπτέμβριο του 2012, θα έπρεπε να ξεκινήσει στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Το σχέδιο για τη συγκέντρωση των χρημάτων περιελάμβανε την είσοδο ενός ιδιώτη επενδυτή στην Elan, όμως -σύμφωνα με όσα αναφέερει η Dnevnik- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πιθανότατα λόγω της στασιμότητας στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τη Σλοβενία για την απόφασή της, την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όμως η Elan επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε από το υπουργείο για το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για το θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τις επόμενες μέρες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την Dnevnik, είχε επαφές με τη Σλοβενία για το ζήτημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ