Τransifex: Start up στη διαχείριση μεταφράσεων

Τransifex: Start up στη διαχείριση μεταφράσεων
Nεοφυής εταιρεία, από νέους ανθρώπους, αναπτύσσει υπηρεσίες αυτόματης μετάφρασης για το Διαδίκτυο.

Τι σημαίνει αυτό.. Οπως λένε οι ίδιοι στον ιστότοπό τους... "Όχι πια spreadsheets, emails και FTP ιστοσελίδες για την αποθήκευση του περιεχομένου σου διάσπαρτη στο δίκτυο. Το Transifex επιτρέπει να συλλέξεις το περιεχόμενο και τα αρχεία σου μια φορά, σε ένα κεντρικό σημείο και να ανανεώνεις τις μεταφράσεις όσο συχνά θέλεις, σε όσες γλώσσες θέλεις." Διευκολύνει τη συλλογή, μετάφραση και παροχή ψηφιακού περιεχομένου, εφαρμογών διαδικτύου και κινητών.

Μέχρι πρόσφατα το Transifex μεγάλωνε κυρίως από στόμα σε στόμα μέσα από developer και open source κοινότητες. Ως μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες μετάφρασης, το Transifex ιδρύθηκε με το όραμα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα λανσάρονται σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Αναλυτικότερα, τo transifex, είναι ένα έργο τοπικοποίησης λογισμικού που επιτρέπει να βρίσκουν πάρα πολύ εύκολα οι ομάδες των μεταφραστών, τι απαιτήσεις μεταφράσεων υπάρχουν. Ταυτόχρονα, βοηθά τους δημιουργούς λογισμικού, καθώς εντάσσοντάς το έργο τους, στο Transifex, να έρθουν σε επαφή με μεταφραστές που ενδιαφέρονται να τοπικοποιήσουν έργα λογισμικού.
Το Transifex μπορεί να αυτοματοποιήσει όλη τη διαδικασία τοπικοποίησης από την εξαγωγή κώδικα και οργάνωση των αρχείων, ως την πρόσληψη μεταφραστών και τον συγχρονισμό code repositories.

Ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του transifex, είναι, ότι χειρίζεται την αποστολή των αρχείων μετάφρασης στα διάφορα έργα λογισμικού πάντα με τον ίδιο τρόπο από την πλευρά των μεταφραστών, ενώ φθάνουν στα έργα με τον τρόπο που χρειάζονται οι δημιουργοί. Οι δημιουργοί, αντίστοιχα δεν έχουν να ασχοληθούν καθόλου με το πως οι μεταφραστές θα κάνουν τις μεταφράσεις, ή το πώς θα τις αποστείλουν.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, αφού πρώτα είχε επωασθεί κατά τη συμμετοχή του ιδρυτή και CEO, Δημήτρη Γλέζου, στο Google Summer of Code. Η εταιρεία είναι στην καρδιά της τόσο διεθνής όσο και ψηφιακή, με μηχανικούς σε δύο ηπείρους, πελάτες σε πάνω από 30 χώρες, παρέχοντας λύση σε πάνω από 17.000 έργα, με 170.000 χρήστες να τα τοπικοποιούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες.

Πρόσφατα εξασφάλισε επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από μεγάλα fund όπως από την New Enterprise Associates, την Toba Capital, την Arafura Ventures και τον Γιώργο Παπαδόπουλο της Atypon.

Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν για την επέκταση της υπάρχουσας ανοιχτής πλατφόρμας Transifex αλλά και για την ανάπτυξη του νέου εργαλείου Transifex Live, το οποίο είναι διαθέσιμο σε μορφή beta στο δικτυακό τόπο της εταιρείας καιεπιτρέπει σε προγραμματιστές και εταιρείες να προσφέρουν το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τους σε πολλές γλώσσες ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας «μόνο μια γραμμή κώδικα».

Τα προϊόντα της Transifex είναι διαθέσιμα για δοκιμή στο δικτυακό τόπο της εταιρείας.