Σήμερα κρίνονται οι εξελίξεις στο μέτωπο της Nova - Λήγει η διορία του ΟΤΕ προς την Forthnet

Σήμερα κρίνονται οι εξελίξεις στο μέτωπο της Nova - Λήγει η διορία του ΟΤΕ προς την Forthnet
Λήγει σήμερα η προθεσμία που έθεσε στην διοίκηση της Forthnet, o OTE επί της προσφοράς που υπέβαλλε για την εξαγορά της Nova.


Αν τελικά σήμερα γίνει δεκτή η προσφορά του ΟΤΕ -επί του αρχικού ενδιαφέροντος -αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα ένας γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιριών για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης της Forthnet.
Aν η προσφορά γίνει δεκτή αρχικά, θα ακολουθήσει επίσημη πρόταση η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της Forthnet στην οποία έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone – Wind, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την πώληση. Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ υπέβαλε στη Forthnet μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova ύψους περίπου 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας, και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία, θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στην εκρηκτική άνοδο που καταγράφεται στις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ και η Forthnet έχουν πετύχει διπλασιασμό των συνδρομητών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης αγγίζει πλέον τις 760.000, από 300.000 στα τέλη του 2012.
Ο ΟΤΕ είχε 280.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ η βάση συνδρομητών της Nova αυξήθηκε κατά 6,7% το πρώτο τρίμηνο, αγγίζοντας τις 482.433.