Το δίκτυο της NEOSET «μετακομίζει» στο ENTOS της Sato

Το δίκτυο της NEOSET «μετακομίζει» στο ENTOS της Sato
Η πτώχευση της Neoset αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά επίπλου καθώς μεγάλα καταστήματα του δικτύου της πρώτης «μετακομίζουν» στο ENTOS που ανήκει στον όμιλο Sato.

Ήδη επιτεύχθηκε συμφωνία για την είσοδο στο δίκτυο τριών νέων καταστημάτων ΕΝΤΟS στην επαρχία. Τα καταστήματα ανήκαν επί σειρά ετών στο δίκτυο, της NEOSET και κατήγγειλαν και έλυσαν την συνεργασία τους μαζί της λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρία. Η έδρα των καταστημάτων αυτών είναι στα Γιάννενα, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη.
Αξίζει να σημειωθεί το ENTOS έχει εμπλουτίσει τη συλλογή προϊόντων του στον κλάδο του οικιακού επίπλου και ιδιαίτερα στο παιδικό και εφηβικό δωμάτιο. Τα προϊόντα της κατηγορίας αυτής παράγονται στο εργοστάσιο της SATO.
Όπως αναφέρει η εταιρία στόχος είναι η προσθήκη νέων καταστημάτων στο δίκτυό της ώστε να ενισχυθούν οι πωλήσεις του ENTOS και συνολικά του ομίλου SATO. Οι κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ως απώτερο σκοπό την Πανελλαδική κάλυψη με καταστήματα ENTOS.
Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Sato στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της κρίσης βρέθηκε αντιμέτωπος με σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες αλλά προχώρησε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες σε πλήρη αναδιάρθρωση και χρηματοοικονομική εξυγίανση. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η NEOSET η οποία ενώ πτώχευσε επιχείρησε να δημιουργήσει παράλληλο δίκτυο με την ίδια εταιρική επωνυμία γεγονός που την οδήγησε σε νέες περιπέτειες και δικαστικού χαρακτήρα αλλά και στη σταδιακή αποδιάρθρωση του δικτύου της.
NIK