Αναστολή της online έκδοσης εισιτηρίων της AirFastTickets από την ΙΑΤΑ

Σε αναστολή της online έκδοσης εισιτηρίων τέθηκε η AirFastTickets από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association-ΙΑΤΑ).
Με επιστολή της, στις αεροπορικές εταιρείες, η ΙΑΤΑ ενημερώνει πως το οnline ταξιδιωτικό γραφείο, συγκεκριμένα η βρετανική έκδοση του εξειδικευμένου σάιτ μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι – μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες – έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια σε προσιτές τιμές, έχει περιέλθει σε καθυστέρηση πληρωμών των χρεών του προς τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Συνολικά οι πληρωμές της AirFastTickets.co.uk που βρίσκονται σε καθυστέρηση υπερβαίνουν τα 45 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση της ΙΑΤΑ αναφέρει: “Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της AirFastTicket εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαϊου”. Και συνεχίζει: “Ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης, και λόγω της κοινής ιδιοκτησίας και δομής των θυγατρικών της εταιρείας, θέτουμε σε παρόμοιο καθεστώς τις θυγατρικές της σε Γερμανίας και Ελλάδα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών είχε θέσει σε έλεγχο τις συναλλαγές της εταιρείας τις τελευταίες 50 ημέρες και στο διάστημα αυτό είχε επιχειρήσει πολλές φορές να έρθει σε επικοινωνία με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών.
Στο διάστημα αυτό (Μάιος και Ιούνιος) οι συνολικές πωλήσεις της AirFastTickets.co.uk έφτασαν τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 13,9 εκατομμύρια θεωρήθηκαν από την ΙΑΤΑ ως “σε καθεστώς ρίσκου”.... Οι ίδιες πηγές ανέβαζαν τα επίμαχα ποσά στα 14 εκατομμύρια για τη βρετανική αγορά, στα 22 εκατομμύρια για τη γερμανική αγορά και στα 9 εκατομμύρια για την Ελλάδα.
Aπό την πλευρά της εταιρείας εστάλη δήλωση στο Travel Weekly στην οποία τονίζονται τα εξής: “Η Airfasttickets βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων / εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η Εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά.”
Στην ίδια κατεύθυνση την Παρασκευή, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airfasttickets Νικόλαος Κοκλόνης, δήλωσε ότι τα χρήματα που οφείλονται βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί καθώς συνεχίζονται οι σχετικές συζητήσεις με την ΙΑΤΑ.
Ανέφερε επίσης ως αφορμή του προβλήματος ρευστότητας που παρουσιάστηκε την απαίτηση της ΙΑΤΑ για αύξηση του εγγυητικού ποσού από τα 11 στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
«Είμαστε μια διεθνής εταιρεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Η ταχεία ανάπτυξη της Airfasttickets έχει θέσει σε δοκιμασία τις υπηρεσίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως εκ τούτου η εταιρεία αναζητά να προσλάβει περισσότερο εργατικό δυναμικό για να εργαστούν στην εξυπηρέτηση πελατών της".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο
Οι εξαγωγές μηχανημάτων και εξοπλισμού μεταφορών μειώθηκαν κατά 800 εκατ. λίρες λόγω της πτώσης των…
Βρετανία: Επανεθνικοποίηση της σιδηροδρομικής εταιρείας South Western Railway
Μετά την εθνικοποίηση της South Western Railway, θα ακολουθήσουν οι c2c στις 20 Ιουλίου και…
Τραμπ και Στάρμερ ανακοίνωσαν την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Βρετανίας – Τι περιλαμβάνει
Ο Τραμπ δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει μια συμφωνία με την Ευρώπη
NYT: Αναμένεται ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ–Βρετανίας από τον Τραμπ
Η Βρετανία δεν ήταν μεταξύ των χωρών που επλήγησαν με επιπλέον δασμούς, καθώς εισάγει περισσότερα…
Ευχάριστη έκπληξη ο πληθωρισμός στη Βρετανία - Υποχώρησε στο 2,5% τον Δεκέμβριο
Νέα δεδομένα για κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα
Βρετανία: Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας για τους πολίτες 50 χωρών
Η ETA, η έκδοση της οποίας θα κοστίζει 10 λίρες (12 ευρώ), θα έχει ισχύ…
Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την μηνιαία χρέωση στα POS
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί, πως τα τεχνικά κόστη που εξυπηρετούν στόχους του κράτους, θα…
Metlen – ElvalHalcor: Ηχηρό καμπανάκι στην Κομισιόν για το ενεργειακό κόστος
Συνυπογράφουν 22 στελέχη ευρωπαϊκών βιομηχανιών και ενώσεων του κλάδου, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της…
Αττική Οδός: Παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση - Ανοικτός ο δρόμος για νέες συμμετοχές
Οι παρεμβάσεις αυτές διαμορφώνονται από κοινού με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
ΟΛΘ: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για δημόσια πρόταση ή αλλαγή στη μετοχική σύνθεση
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ετοιμάζεται δημόσια πρόταση για τον ΟΛΘ με τίμημα στα 40 ευρώ ανά…
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μειοδότης σε δύο σιδηροδρομικά έργα στην Ρουμανία προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ
Η διάρκεια εκπόνησης των μελετών είναι 12 μήνες, ενώ η διάρκεια κατασκευής ορίζεται σε 36…
Ambrosia Capital: Ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ
Στο 34% το περιθώριο ανόδου
Ενδυναμώνοντας την επιχείρησή σας απέναντι στα απρόοπτα
Ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Eurolife FFH
Flexopack: Απέκτησε ισχυρό μειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία στη Ν. Ζηλανδία
Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για την στοχευμένη ενίσχυση και…
ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός μειοδότης σε δύο νέα έργα στη Ρουμανία
Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα, η υπογραφή των συμβάσεων αναμένεται περί τα τέλη του έτους.
Η Intracom Defense συμμετείχε στην Άσκηση IMMEDIATE RESPONSE-25 (IR25)
H άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης
Γ. Περιστέρης: «Σε ένα νέο, δυναμικό κύκλο ανάπτυξης εισέρχεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ»
Ο κ. Περιστέρης επανέλαβε με σιγουριά ότι ο όμιλος θα επιτύχει διπλασιασμό της λειτουργικής του…
tbi bank: Ισχυρή ανάπτυξη για το α’ τρίμηνο του 2025
Στο τέλος του Μαρτίου 2025, η τράπεζα είχε μια ισχυρή και ασφαλή θέση τόσο από πλευράς…
13/06/2025 11:25
Mαζικό sell-off στις αγορές την επίθεση του Ισραήλ στο Ιραν - Διευρυμένες οι πιέσεις στο ΧΑ
13/06/2025 11:06
Παράταση για τις αιτήσεις επιδότησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις
13/06/2025 11:02