Nέες επενδύσεις στην Ελλάδα προγραμματίζει η ΤUI

Nέες επενδύσεις στην Ελλάδα προγραμματίζει η ΤUI
O τουρισμός στην χώρα αποτελεί από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με σημαντικά περιθώρια κέρδους. Το γεγονός αυτό έχει διαβλέψει ο κορυφαίος τουριστικός οργανισμός παγκοσμίως ο οποίος προγραμματίζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα


Της Έφης Καραγεώργου.

Νέες επενδύσεις προγραμματίζει ο κορυφαίος τουριστικός οργανισμός TUI στην Ελλάδα, όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Μέλος του Δ.Σ. της TUI Thomas Ellerbeck, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Όπως είπε ο κ. Ελλερμπεκ, οι ξένοι επενδυτές προσδοκούν από την Ελλάδα κυρίως νομική και επενδυτική ασφάλεια, καθώς και διαυγείς και γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης.
Ακόμα πρόσθεσε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο βασικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά πλέον είναι και σημαντικός εγγυητής για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας.
«Ειδικά οι σύγχρονες υποδομές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τις κρατικές επενδύσεις στο οδικό δίκτυο και κυρίως στις υποδομές αεροδρομίων, συμφέρουσες και ανταποδοτικές, καθότι, ο τουρισμός με μία συνεισφορά περίπου 28 δισ. ευρώ στη δημιουργία υπεραξίας για τη χώρα, κατέχει ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 16% στο σύνολο των οικονομικών επιδόσεων της Ελλάδας.
Μιλώντας ειδικότερα για τον TUI ανακοίνωσε ότι για το 2014 αναμένει μόνο από τη Γερμανία ανάπτυξη της τάξης του 10 % στις κρατήσεις. «Διατηρούμε στενή σχέση με την Ελλάδα και επιθυμούμε να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Τόσο τα Robinson Club, όσο και τα ξενοδοχεία της TUI σχεδιάζουν περαιτέρω επενδύσεις και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν νέους προορισμούς. Αυτό κάνει την Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστική για τους πελάτες μας και ενισχύει την τουριστική βιομηχανία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης πρόσθεσε ότι «με τον τομέα του τουρισμού να απασχολεί κάθε πέμπτο εργαζόμενο, να καλύπτει περισσότερο από το 50% του εμπορικού ελλείμματος, να εισφέρει το 16,4% του ΑΕΠ, να δημιουργεί 34 δισ. ευρώ ζήτηση στην οικονομία και να εισφέρει έσοδα που φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 13,5 δισ. ευρώ, δικαίως εναποθέτει κανείς πολλές από τις ελπίδες ανάκαμψης της χώρας στην τουριστική κίνηση».
Σχολιάζοντας πρωτοβουλίες με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος αναφέρθηκε στις νέες μορφές, που αναπτύσσονται στον τουρισμό, και ειδικότερα στον εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ για τον ιατρικό τουρισμό, για άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης και για άτομα τρίτης ηλικίας. Η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ξεκίνησε στη Ρόδο με πρώτους, μία ομάδα Γερμανών τουριστών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας.