Κοινή εταιρία Chipita-Λούλη σε Ινδικό έδαφος

Κοινή εταιρία Chipita-Λούλη σε Ινδικό έδαφος
Η επέκταση της Chipita στην αγορά της Ινδίας όπου θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής κρουασάν

προϋπολογισμού 60 εκ Ευρώ (διαβάστε λεπτομέρειες πατώντας εδώ) φέρνει οφέλη και για μια άλλη ελληνική εταιρία. Πρόκειται για τον όμιλο Λούλη με τον οποίο η Chipita έχει συμφωνήσει προκειμένου να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής αλεύρων ειδικού τύπου προκειμένου να παράγει κρουασάν στην Ινδία.
Η μονάδα παραγωγής (αλευρόμυλος) θα δημιουργηθεί από κοινή εταιρία στην οποία θα συμμετέχουν η Chipita, οι Μύλοι Λούλη και ο ίδιος ο κύριος Λούλης. Δεν αποκλείεται στο επενδυτικό σχήμα να εισέλθει και η πολυεθνική Al Dahra η οποία είναι μέτοχος της εισηγμένης Λούλης με ποσοστό 20%. Η νέα μονάδα αλεύρων αναμένεται να προμηθεύεται σιτηρά κυρίως από τον όμιλο Al Dahra.
Η συνεργασία Chipita-Λούλη γίνεται προκειμένου η πρώτη να εξασφαλίσει ειδικού τύπου άλευρα τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τομέα στον οποίο ο όμιλος Λούλη έχει υψηλή εξειδίκευση. Άλλωστε οι δύο πλευρές έχουν ήδη συνεργασία στην προμήθεια ειδικού τύπου αλεύρων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος Chipita.
ΝΙΚ