Γιατί...πάνε και έρχονται οι μετοχές της Aegean

Γιατί...πάνε και έρχονται οι μετοχές της Aegean
Αλλεπάλληλες αγοραπωλησίες μετοχών που ζαλίζουν συνθέτουν το σκηνικό στην Aegean.

Πριν από λίγες εβδομάδες εμφανίστηκαν μέσω placement εταιρίες που ελέγχονται από τις οικογένειες Βασιλάκη και Λασκαρίδη (βασικοί μέτοχοι της Aegean) να προβαίνουν σε διάθεση μετοχών. Τότε πούλησαν 6 εκ μετοχές (περίπου 4 εκ η οικογένεια Βασιλάκη και 2 εκ η οικογένεια του Π Λασκαρίδη) με τιμή τα 7,36 Ευρώ και σε σχετική ανακοίνωση γινόταν λόγος για αύξηση της διασποράς της εταιρίας.
Όμως μόλις την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε η αγορά μετοχών τόσο από την οικογένεια Βασιλάκη όσο και από εταιρίες συμφερόντων Λασκαρίδη. Συγκεκριμένα 651.579 μετοχές αγόρασε η πλευρά Βασιλάκη και 468 χιλιάδες οι εταιρίες Λασκαρίδη. Η τιμή αγοράς ήταν 7,24 Ευρώ. Την ίδια στιγμή ο επίσης μεγαλομέτοχος της εταιρίας κ. Κωνσταντακόπουλος πουλά 414 χιλιάδες μετοχές έναντι 7,24 Ευρώ και το στέλεχος της εταιρίας Χρήστος Ιωάννου 117 χιλιάδες μετοχές στην ίδια τιμή. Από τα στοιχεία αυτά καθίσταται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για γύρισμα καθώς οι μετοχές που αγοράζονται είναι περισσότερες από εκείνες που πωλούνται.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι για τι αύξηση της διασποράς γίνεται λόγος όταν οι πωλητές των 6 εκ μετοχών επαναγοράζουν σε λίγες ημέρες περί τα 1,12 εκ μετοχές με κέρδος από το πάρε δώσε 12 λεπτά τη μετοχή.
Τα ερωτήματα για τις συνεχείς αγοραπωλησίες διευρύνονται αν κάποιος αναλογιστεί ότι στο τέλος Ιουνίου θα αποκοπεί το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου 1 Ευρώ ανά μετοχή που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Και αυτό διότι η επιστροφή αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 14% απόδοση με βάση τις τρέχουσες τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ