Σήμερα το απόγευμα κληρώνει για ΟΛΠ

Σήμερα το απόγευμα κληρώνει για ΟΛΠ
Σήμερα το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του ΟΛΠ.


Μέχρι τώρα δεδομένη θεωρείται η εδήλωση ενδιαφέροντος της κινέζικης Cosco, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και της Morrison & Co - ICM Limited.
Αυτοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα κληθούν στην συνέχεια να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αποκρατικοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Η αποκρατικοποίηση θα περιλάβει, πλην της πώλησης των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε., την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης που έχει συνάψει ο ΟΛΠ με το ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμανιού μέχρι το 2052.
Πάντως η επικείμενη πώληση του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ προ ημερών προσέφυγαν στο Συμβούίο της Επικρατείας ζητώντας νβα ακυρωθεί ο διαγωνισμός, το το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.
Όπως υποστηρίζουν οι φορείς, ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ