Βασιλάκης (AEGEAN): Εξαιρετική χρονιά το 2023 - Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για το 2024

Βασιλάκης (AEGEAN): Εξαιρετική χρονιά το 2023 - Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για το 2024

H δυνατότητά της για περαιτέρω ανάπτυξη μειώνεται λόγω της καθήλωσης αεροσκαφών.

Μετά από μία «εξαιρετική», όπως τη χαρακτήρισε, χρονιά όπως ήταν το 2023 για την AEGEAN, το 2024 κινείται με θετικές τις πρώτες ενδείξεις, με τoν όμιλο να ακολουθεί περαιτέρω, λελογισμένη ανάπτυξη ως προς τον προγραμματισμό των διαθέσιμων θέσεων.

Αυτό ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2023 ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης, πρόεδρος της AEGEAN, η οποία φέτος προγραμματίζει να διευρύνει τη δραστηριότητά της κυρίως από τη βάση της Αθήνας, προσφέροντας 7% περισσότερες θέσεις, ενώ αντίστοιχη αύξηση της χωρητικότητας αναμένεται στο σύνολο του εσωτερικού δικτύου αλλά και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, για το 2024 η AEGEAN προγραμματίζει να διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις, από τις 7 βάσεις της, καλύπτοντας 47 χώρες, με 249 δρομολόγια.

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει για την εταιρεία- όπως και για άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές- με τους κινητήρες της Pratt & Whitney και την ανάγκη μη προγραμματισμένων υποχρεωτικών ελέγχων και επισκευών στους κινητήρες GTF των αεροσκαφών της οικογενείας Airbus Α320 neo, καθηλώνοντας στο έδαφος αεροσκάφη πέραν του προγραμματισμένου και ως εκ τούτου θα καταγράψει αυξημένα κόστη και μικρότερη χωρητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό η AEGEAN βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση των τελικών όρων με τον κατασκευαστή των κινητήρων για συμφωνία πακέτου αποζημίωσης, το οποίο θα καλύπτει μέρος της σχετικής οικονομικής επίπτωσης. «Δε θα καλυφθεί το σύνολο των επιπτώσεων αλλά ένα σημαντικό μέρος» ανέφερε ο πρόεδρος της AEGEAN, της οποίας

Σε συνέχεια των πολύ καλών επιδόσεων της περυσινής χρονιάς, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στη διανομή μερίσματος που θα προταθεί στην επόμενη γενική συνέλευση για 0,75 ευρώ ανά μετοχή: «Θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από 4 χρόνια για την Aegean που διανέμει μέρισμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ