ΔΕΗ: Τιμή στόχος 13 ευρώ και σύσταση "buy"από την Eurobank Equities – Γιατί μπαίνει στα top picks

ΔΕΗ: Τιμή στόχος 13 ευρώ και σύσταση "buy"από την Eurobank Equities – Γιατί μπαίνει στα top picks

Εφικτός ο στόχος για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ εντός του 2023

Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο στα 13 ευρώ δίνει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Eurobank Equities, χαιρετίζοντας τα ισχυρά μεγέθη του γ’ τριμήνου και τοποθετώντας την εταιρεία στις κορυφαίες της επιλογές (top pick).

Σύμφωνα με το report της χρηματιστηριακής, τα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) του 9μήνου 2023 έφθασαν στα 937 εκατ. ευρώ (+45%), κάτι που καθιστά εφικτό τον στόχο για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Την ίδια στιγμή, όπως εξηγεί η Eurobank Equities, οι δύο πρόσφατες εξαγορές (Enel Romania και Κωτσόβολος) φαίνεται ότι θα ενισχύσουν την αξία του Ομίλου, με τη ΔΕΗ να μεταμορφώνεται σε έναν πλήρως ενοποιημένο ηγέτη της «πράσινης» ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όσον αφορά την κύρια δραστηριότητα της ΔΕΗ, δηλαδή τον ηλεκτρισμό, η χρηματιστηριακή εταιρεία προαναγγείλει την περαιτέρω τόνωση της κερδοφορίας, χάρη σε

  • Την εμπορική λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδες
  • Τη λήξη των ζημιογόνων συμβολαίων προμήθειας
  • Το υψηλότερο WACC (μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου)

Ειδική μνεία γίνεται και στον τομέα των ανανεώσιμων, με την εξαγορά της Enel να «γιγαντώνει» το λειτουργικό χαρτοφυλάκιο σε 1,3 GW. Την ίδια στιγμή, επίπλεον 5GW έχουν ολοκληρώσει το στάδιο των αδειοδοτήσεων. Μέχρι το 2024, η εγκατεστημένη ισχύς θα υπερβαίνει τα 2 GW, εκτιμά η Eurobank Equities.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η χρηματιστηριακή εταιρεία χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ ως κορυφαία επιλογή, θέτοντας τα 13 ευρώ ως τιμή στόχο (9,79 ευρώ το κλείσιμο στις 9/11), κάτι το οποίο υποδηλώνει αξία 7,1x σε όρους EV/EBITDA για το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ