Unilever: Οι μέτοχοι μίλησαν - Στον... πάγο ο μισθός του νέου CEO για δύο χρόνια

 Unilever: Οι μέτοχοι μίλησαν - Στον... πάγο ο μισθός του νέου CEO για δύο χρόνια

Το 2026 θα επανεξετάσουν το επίπεδο αμοιβών του Hein Schumacher για τον οποίο είχε προταθεί βασικός μισθός 1,85 εκατ. ευρώ

 

Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Unileve ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο της ότι αποφάσισε να παγώσει την πάγια αμοιβή του CEO Hein Schumacher για τα επόμενα δύο χρόνια, μετά την απόρριψη του αρχικού πακέτου αμοιβών του από τους μετόχους τον Μάιο.

Η συμφωνία αμοιβής για τους διευθυντές της Unilever, συμπεριλαμβανομένου του Schumacher, απορρίφθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση με πλειοψηφία σχεδόν 60%.

Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz, είχε προτείνει μια συμφωνία για τον Schumacher που περιελάμβανε βασικό μισθό 1,85 εκατομμυρίων ευρώ , μια αύξηση 20% σε σχέση με τον μισθό του προκατόχου του, Alan Jope.


Μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση, ο κατασκευαστής του σαπουνιού Dove και του παγωτού Ben & Jerry's συγκάλεσε συνολικά 37 συνεδριάσεις με 24 από τους κορυφαίους μετόχους του για να συζητήσουν την ψηφοφορία, αποφασίζοντας για το πάγωμα των αμοιβών με βάση τα σχόλια, ανέφερε.

«Ενώ η πλειονότητα των μετόχων συμφώνησε ότι το σταθερό επίπεδο αμοιβής για τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο αντικατοπτρίζει κατάλληλα το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του ρόλου, προτιμήθηκε η ευθυγράμμιση με την αγορά να μπορούσε να επιτευχθεί σταδιακά, παρά σε ένα βήμα μετά τον διορισμό». ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ο Schumacher, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο, δεν θα είναι επιλέξιμος για σταθερή αύξηση μισθού το 2024 και το 2025. Η επιτροπή αποζημιώσεων θα επανεξετάσει το σταθερό επίπεδο αμοιβής του το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ