Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο επενδύουν στην Ελληνικά Οινοποιεία – Το deal με τον Ηλία Γεωργιάδη

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο επενδύουν στην Ελληνικά Οινοποιεία – Το deal με τον Ηλία Γεωργιάδη

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων

Στην Ελληνικά Οινοποιεία, την εταιρεία που έχει εξαγοράσει την Μπουτάρη Οινοποιεία και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη, επένδυσαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, μέσω της εταιρείας-ναυαρχίδας τους ANTE INC.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων, καθώς όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχουν ενδιαφέρον για τη γεωργία και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς, ενώ επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

«Η απόφαση των Αντετοκούνμπο να επενδύσουν στα Ελληνικά Οινοποιεία αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων, τα οποία διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα Ελληνικά Οινοποιεία και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό».

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και βασικός μέτοχος των Ελληνικών Οινοποιείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα Ελληνικά Οινοποιεία που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά Μπουτάρη και το νερό Ιόλη. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικό μας στόχος για την διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στην χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ