TASS: Άλλαξαν χέρια τα Starbucks στη Ρωσία - Στα 6 εκατ. δολ. το τίμημα

 TASS: Άλλαξαν χέρια τα Starbucks στη Ρωσία - Στα 6 εκατ. δολ. το τίμημα

Τα Starbucks είχαν 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν και λειτουργούν στην κάτοχο της άδειας Alshaya Group, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα.

 


Ο εστιάτορας Anton Pinskiy πλήρωσε περίπου 500 εκατομμύρια ρούβλια (6 εκατομμύρια δολάρια) για περιουσιακά στοιχεία που είχαν προηγουμένως αδειοδοτηθεί από τα Starbucks στη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ρίχνοντας νέο φως σε μια από τις πολλές εταιρικές εξόδους από τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. .

Τα Starbucks είχαν 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν και λειτουργούν στην κάτοχο της άδειας Alshaya Group, με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους στη χώρα. Όπως πολλές εταιρείες, δεν έχει αποκαλύψει την τιμή πώλησης.

Ο Pinskiy και ο ράπερ Timati αποκάλυψαν τη νέα τους επωνυμία, Stars Coffee, τον Αύγουστο του 2022, ανοίγοντας το μεγαλύτερο μέρος των χώρων που αποκτήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Σε συνέντευξή του στο TASS που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Pinskiy είπε ότι ορισμένα καφέ είχαν κλείσει λόγω των όρων της μίσθωσης, ενώ άλλα σε νέες τοποθεσίες είχαν ανοίξει. Είπε ότι πλήρωσε περίπου 500 εκατομμύρια ρούβλια.

«Πιστεύω ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση και την επανεκκίνηση των περιουσιακών στοιχείων θα επιστραφούν μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Pinskiy στο TASS.


«Μια τέτοια ευκαιρία δεν θα μπορούσε να χαθεί», είπε ο Pinskiy, προσθέτοντας ότι είχε επίσης συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την αγορά πρώην εστιατορίων McDonald's στη Ρωσία και είχε υπογράψει ακόμη και προκαταρκτικό συμβόλαιο πριν χάσει τελικά από τον επιχειρηματία και δικαιοδόχο της McDonald's Alexander Govor.

Οι αποχωρήσεις εταιρειών από τη Ρωσία συνήθως συνεπάγονται τεράστιες εκπτώσεις, με ορισμένους αγοραστές να αγοράζουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία φθηνά. Το Κρεμλίνο έχει ζητήσει από τον Δεκέμβριο έκπτωση 50% σε όλες τις συναλλαγές.

Ερωτηθείς εάν η τιμή πώλησης αποτελούσε έκπτωση, ο Pinskiy είπε: "Εξαρτάται από το τι εννοείς με αυτή τη λέξη. Αγοράσαμε μια κλειστή επιχείρηση, που δεν αποφέρει κέρδος."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ