Νέα επένδυση στον τουρισμό από την Goldman Sachs - Εξαγόρασε τα Casa Cook

Νέα επένδυση στον τουρισμό από την Goldman Sachs - Εξαγόρασε τα Casa Cook

Σε νέα επένδυση στον τουρισμό προχώρησε η Goldman Sachs, εξαγοράζοντας τα FTC Hotels, υπό την ομπρέλα των οποίων βρίσκονται το Casa Cook και το Cook’s Club.

Τα δύο brands διαχειρίζονται συνολικά 16 θέρετρα σε τουριστικές περιοχές στη Μεσόγειο και την Ερυθρά θάλασσα και εστιάζουν στο χαλαρό lifestyle. Η νέα επένδυση της Goldman Sachs, της οποίας το ποσό δεν κοινοποιήθηκε, έρχεται μετά την επένδυσή της σε τρία ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και εντάσσεται στην στρατηγική της για επέκταση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Κοινό σημείο των επενδύσεων είναι η εστίαση στο χαλαρό στιλ και το πολυτελές αλλά μινιμαλιστικό στοιχείο.

Το Casa Cook είναι μια αλυσίδα lifestyle boutique θέρετρων, που απευθύνεται σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Το κάθε ξενοδοχείο έχει ξεχωριστή ταυτότητα, η οποία και αλλάζει ανάλογα με την τοποθεσία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η αλυσίδα Casa Cook διαθέτει πέντε ακίνητα, τρία στην Ελλάδα (Μύκονος, Σάμος και Ρόδος) και δύο στην Αίγυπτο (El Gouna και North Coast).

Το Cook’s Club είναι μία νέα προσέγγιση στην φιλοξενία που στοχεύει στις νεότερες γενιές και όσους δίνουν προτεραιότητα στην απόκτηση εμπειριών και τις ποιοτικές στιγμές με φίλους. Διαθέτει 11 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ισπανία και τη Βουλγαρία. Σημείο αναφοράς για τα Cook’s Club είναι η μοναδική γαστρονομική εμπειρία, τα ζωντανά DJ set και ο κομψός μοντέρνος σχεδιασμός.

Ο Alessandro Dassi, επικεφαλής των brands, δήλωσε: «Πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή και για τα δύο brands και είναι μια κίνηση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να βελτιώνουν την εμπειρία διακοπών των επισκεπτών μας. Η επένδυση της Goldman Sachs αποτελεί απόδειξη της δύναμης των brands και της μοναδικής προσέγγισής μας στο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς των lifestyle θέρετρων. Μαζί θα ξεκλειδώσουμε περαιτέρω επιχειρηματική αξία και θα πάμε τα brands στο επόμενο επίπεδο».

Ο Nabil Aquedim, επικεφαλής της Goldman Sachs Asset Management, δήλωσε από την πλευρά του: «Αυτή η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου διαφοροποιημένων ξενοδοχείων και θέρετρων κατά μήκος της Μεσογείου. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Alessandro και την ομάδα του, ώστε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα brands που δημιούργησαν σε όλη την Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ