Ποια κατασκευαστική θα απλώσει... ράγες για 175 εκατ. ευρώ

Ποια κατασκευαστική θα απλώσει... ράγες για 175 εκατ. ευρώ
Εντός των επόμενων ημερών αποστέλλεται η σύμβαση για το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο της ΕΡΓΟΣΕ, Ψαθόπυργος - Ρίο όπου θα την αναλάβει η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, Πόρτο Καρράς.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr το έργο είναι προϋπολογισμού 175,5 εκατ ευρώ και είναι το μεγαλύτερο που υπογράφεται και ανατίθεται το τελευταίο διάστημα.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή της υποδομής της Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Κορίνθου - Πάτρας από ΧΘ 113+000 έως τη ΧΘ 123+500, καθώς και τη δημιουργία ή και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, το οποίο ακολουθεί παράλληλα τη νέα σιδηροδρομική γραμμή για την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ οικισμών και των παράπλευρων ιδιοκτησιών.

- Την κατασκευή του συνόλου των απαιτουμένων υδραυλικών έργων για την προστασία της σιδηροδρομικής γραμμής.

- Την κατασκευή οδικών και σιδηροδρομικών γεφυρών.

- Την κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Cover and Cut σε Άγιο Βασίλειο και Ρίο.

- Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την τοίχων αντιστήριξης των παράπλευρων και κάθετων οδών.

Η διάρκεια κατασκευής είναι τρία χρόνια.

Η διαμάχη με τον ιταλικό Όμιλο

Μέχρι πάντως να φτάσουμε εδώ (στην υπογραφή της τελικής σύμβασης), ο διαγωνισμός πέρασε από 40 κύματα...

Και αυτό γιατί η Πόρτο Καρράς αν και είχε υποβάλλει την δεύτερη μεγαλύτερη έκπτωση αναδείχτηκε μειοδότης. Η καλύτερη πρόταση με έκπτωση 45,2% και τελικό τίμημα 86,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 13 εκατ. ευρώ λιγότερα από εκείνη της εταιρείας Πόρτο Καρράς, είχε κατατεθεί από την πρωτοεμφανιζόμενη στην Ελλάδα, ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture.

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν τότε ότι η GD Infrastrutture συνεργάστηκε για τον διαγωνισμό, με άλλοτε ελληνικό κραταιό Όμιλο, ο οποίος μεσουρανούσε την εποχή της κατασκευαστικής ακμής στην χώρα μας.

Όμως τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ απέρριψαν την προσφορά της καθότι δεν διέθετε πλήρη φάκελο, αφού της έλειπε μία ειδική σφραγίδα που θα βεβαίωνε τη γνησιότητα του εγγράφου της ασφαλιστικής ενημερότητας του υποψηφίου.

Αν και ο ιταλικός Όμιλος υπέβαλλε ενστάσεις, αυτές τελικώς απορρίφθηκαν.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ