Κλείσιμο μονάδων και περικοπές κόστους από την Coca Cola 3E

Κλείσιμο μονάδων και περικοπές κόστους από την Coca Cola 3E
Eντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε εργαζόμενους και συνεργάτες, τα όσα αναφέρει στην έκθεση για την χρήση των οικονομικών μεγεθών του 2014, η διοίκηση της Coca Cola 3E, ότι δηλαδή θα προχωρήσει σε μέτρα αναδιάρθρωσης ύψους 12,7 εκατ ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι αυτά.


Απολύσεις; Κλείσιμο μονάδων; Κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει, πέρα από ότι τα μέτρα αναδιάρθρωσης θα της επιφέρουν συνολικά οφέλη περίπου 7,8 εκατ. για το 2015.
Όλοι πάντως θυμούνται ότι το 2012, μέσω οικονομικής κρίσης, η Coca Cola 3E με μια αιφνιδιαστική απόφαση έκλεισε τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας), διατηρώντας στην Ελλάδα παραγωγική δραστηριότητα στα εργοστάσια Σχηματαρίου, Βόλου, Ηρακλείου. Είχε προηγηθεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το 2006.
Επίσης τον Νοέμβριο του 2012 μετέφερε την έδρα της στη χώρα του τραπεζικού απόρρητου και της ακμάζουσας οικονομίας, την Ελβετία, και εισήγαγε τη μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).
Έκανε όμως και απολύσεις… Τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το εργοστάσιο του Βόλου, ενώ υπήρξε συρρίκνωση και στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου.
Το σχέδιο πάντως αναδιάρθρωσης φαίνεται να βαδίζει με αυτό που έχει εκπονήσει η μητρική εταιρία Coca-Cola Company , η οποία έχει δει το τζίρο της να μειώνεται κατά 4% τη διετία 2012-2014 και τα κέρδη να συρρικνώνονται κατά 21% υποχωρώντας στα 7,1 δισ. δολάρια, «σπέρνοντας σε κάποιους μετόχους την ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας», όπως ανέφεραν σε πρόσφατο δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να τονώσει την κερδοφορία της η διοίκηση του πολυεθνικού Ομίλου, προχωρά σε ένα πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 3 δισ. δολάρια που προβλέπει απολύσεις 1.800 εργαζομένων από τους περίπου 130.000 που απασχολεί παγκοσμίως.