Πώς ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διπλασίασε την περιουσία του σε ένα χρόνο

Πώς ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διπλασίασε την περιουσία του σε ένα χρόνο
Ήταν Μάιος του 2013 όταν η S&B εξερχόταν του ελληνικού Χρηματιστηρίου με πραγματικά έναν όχι συνήθη τρόπο.

Ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, η οικογένεια Κυριακόπουλου που κατείχε το 61,26% της εταιρίας, απλά δήλωσε ότι ενεργεί συντονισμένα με την εταιρία Delphi Luxembourg Holdings και η τελευταία υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.
Το ζήτημα βέβαια ήταν ο βασικός μέτοχος μέχρι τότε βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να βγάλει την εταιρία από το Χρηματιστήριο. Βέβαια στο χρηματιστήριο δηλώθηκε ότι η Delphi ανήκει στον όμιλο Rhône Capital. Η δημόσια πρόταση έγινε στα 5,8 Ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχούσε σε συνολική αξία της εταιρίας ύψους 300 εκ Ευρώ. Η Rhône Capital είναι ένας όμιλος που εξειδικεύεται σε εξαγορές, συγχωνεύσεις και αναχρηματοδοτήσεις εταιριών μεγέθους ανάλογου της S&B.
Το 39% κόστισε τότε στη Delphi περί τα 120 εκ Ευρω.
Μέσα σε ένα χρόνο τα κέρδη που αποκομίζει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είναι εντυπωσιακά μετά την πώληση της S&B στην Imerys έναντι του ποσού των 525 εκ Ευρώ καθώς η συμμετοχή της πουλήθηκε στα 200 εκ Ευρώ και μάλιστα το ποσό αυτό καταβλήθηκε τοις μετρητοίς.
Ζεστό χρήμα της τάξεως των 110 εκ Ευρώ βάζει στην τσέπη της και η οικογένεια Κυριακόπουλου η οποία ταυτόχρονα θα λάβει μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Παρισιού Imerys αξίας 214 εκ Ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,4 % της εταιρίας.
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως το τίμημα είναι ακόμα υψηλότερο σε σχέση με την αποτίμηση που βγήκε η εταιρία από το ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς η συμφωνία προβλέπει πως η οικογένεια Κυριακόπουλου διατηρεί τη δραστηριότητα του Βωξίτη αλλά και πλήθος επενδύσεων σε real estate που έχει η S&B στην Ελλάδα.
Η αξία της δραστηριότητας του Βωξίτη υπερβαίνει τα 40 εκ Ευρώ ενώ από τις αρχές του 2014 η δραστηριότητα αυτή αποσχίστηκε από την S&B και συνεισφέρθηκε στην εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου Ευρωπαϊκοί Βωξίτες
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ