Το εμπορικό κέντρο του Μαρινόπουλου αναβαθμίζεται και αλλάζει όνομα

Το εμπορικό κέντρο του Μαρινόπουλου αναβαθμίζεται και αλλάζει όνομα
Σε πλήρη αναμόρφωση αλλά και σε αλλαγή της ονομασίας του προχωρά η διοίκηση της αλυσίδας σούπερμαρκετ Μαρινόπουλος του εμπορικού κέντρου που απέκτησε στην Θεσσαλονίκη.


One Salonica Designers Outlet θα είναι η νέα ονομασία του City Gate, το οποίο μετά την πώλησή , στον όμιλο Μαρινόπουλου, βρίσκεται στο στάδιο της αναμόρφωσης, μια διαδικασία η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, με στόχο το νέο κέντρο να είναι σε θέση να λειτουργήσει το αργότερο έως το Πάσχα. Επί της ουσίας δημιουργείται ένα εκπτωτικό κέντρο, το οποίο θα συνδυάζεται με χρήσεις ψυχαγωγίας, καθώς στη θέση της αλυσίδας πολυκινηματογράφων Ster Cinemas, η οποία αποχώρησε λίγο πριν από την πώληση του κέντρου , αναμένεται να λειτουργήσει η Village Cinemas. Οι συνολικά οκτώ κινηματογραφικές αίθουσες (εκ των οποίων η μία θα είναι θερινή) αναμένεται να καταλάβουν επιφάνεια της τάξεως των 3.100 τ.μ. από τα συνολικά 30.000 τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας που θα προσφέρει το ανακαινισμένο κέντρο. Αντίστοιχα, 10.200 τ.μ. θα εξακολουθήσει να καταλαμβάνει το σούπερ μάρκετ Carrefour, το οποίο άλλωστε ακόμα και σήμερα παραμένει σε λειτουργία στο κέντρο. Επιπλέον 13.300 τ.μ. θα αφορούν τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα έχουν όλα εκπτωτικό χαρακτήρα.
Να σημειωθεί ότι από την αρχή της κατασκευής του η λειτουργία του City Gate δεν είχε στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που λειτουργούσε καλά ήταν το σούπερ μάρκετ, που, από την πρώτη στιγμή, ανήκε στον όμιλο Μαρινόπουλου.
Η αρχιτεκτονική δομή του εμπορικού κέντρου ήταν αυτή που απομάκρυνε πολλούς από τους αρχικούς χρήστες των υπόλοιπων χώρων.
Ετσι η εταιρεία City Gate, που ήλεγχε το ομώνυμο εμπορικό κέντρο, είχε υποβάλει αίτηση ένταξης στο άρθρο 99, η οποία απερρίφθη. Ως αποτέλεσμα, η πώληση του εμπορικού κέντρου κατέστη μονόδρομος. Αγοράστηκε από την APN(αυστραλέζικων συμφερόντων) αντί 6 εκατ. ευρώ.
Η αλλαγή διαχείρισης δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα... Έτσι, η APN αποφάσισε να το πουλήσει και το ακίνητο, εμβαδού 86.278 τ.μ., πέρασε τον περασμένο Ιούλιο στον όμιλο Μαρινόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ