Η ελληνική Chipita επεκτείνεται στην Ινδία

Η ελληνική Chipita επεκτείνεται στην Ινδία
Είναι ένας από τους ικανούς Ελληνες επιχειρηματίες, ο οποίος έμαθε την Ευρώπη να τρώει συσκευασμένο κρουασάν.


Πρόκειται για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της ελληνικής πολυεθνικής Chipita, o οποίος ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Ινδία… ανοίγοντας εργοστάσιο παραγωγής κρουασάν.
Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η νέα μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2016 και θα αποτελεί την καινούργια επένδυση του γκρουπ που πλέον μπαίνει δυναμικά σε μια αγορά 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων – καταναλωτών. Να θυμίσουμε πως στη Βομβάη ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη παραγωγική μονάδα παραγωγής- κατά βάση -πραλίνας φουντουκιού σε συσκευασίες διαφόρων μεγεθών. Η επιλογή της Ινδίας δεν ήταν τυχαία για τον ελληνικό όμιλο, καθώς μετά από μια σειρά επενδύσεων προς τις ΗΠΑ αποφασίστηκε η παρουσίας ε άλλες, πιο ανώριμες αλλά γι’ αυτό και πιο ελκυστικές αγορές.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Chipita έχει εξαπλωθεί σε 35 χώρες του εξωτερικού και έχει εργοστάσια εκτός από την Eλλάδα και σε χώρες όπως οι Pωσία, Bουλγαρία, Pουμανία, Πολωνία, Aμερική και Nιγηρία, μονάδες μέσω joint ventures σε Aίγυπτο, Σαουδική Aραβία, Πορτογαλία και Mεξικό.
Oι σκέψεις για επενδύσεις στην Iνδία ξεκίνησαν μετά από την είσοδό της στην αγορά της Tυνησίας. Eκεί η Chipita ήλθε σε συμφωνία με Iνδούς επενδυτές, που τόνισαν ότι ο κλάδος των ζαχαρωδών γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις περιοχές αυτές και κατά συνέπεια υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.
Στο μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία του εργοστασίου της Chipita στη γειτονική Τουρκία, επένδυση η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ