Δήμος Θεσσαλονίκης: Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους 

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους 

Εντός της εβδομάδας η συνεδρίαση για την αξιολόγηση των υποψηφίων του διαγωνισμού.

Υψηλό ενδιαφέρον από μελετητικά γραφεία προσέλκυσε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, τον οποίο προκήρυξε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Εντός της εβδομάδας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναμένεται να συνεδριάσει η κριτική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για την εξέταση και την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου.

Στο πλαίσιο του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους, σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν 13 συμμετοχές, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, που θα πραγματοποιήσει τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Αμέσως μετά, θα συνταχτεί πρακτικό, το οποίο θα διαβιβαστεί στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες για την εκπόνηση της τελικής μελέτης, από την οποία και θα προκύψει η νέα μορφή την οποία θα αποκτήσει ο άξονας της Αριστοτέλους.

Η χρηματοδότηση για τη μελέτη του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και ειδικότερα από το σκέλος του που αφορά το υπουργείο Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ