Ενδιαφέρον της State Grid για το 20% της «Αριάδνης» στη διασύνδεση της Κρήτης

Ενδιαφέρον της State Grid για το 20% της «Αριάδνης» στη διασύνδεση της Κρήτης

Η «Αριάδνη Interconnection» είναι η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής. Η State Grid ελέγχει το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ

Συμφωνία που αποτυπώνει το ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China να αποκτήσει μερίδιο έως 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αριάδνη Interconnection, στο πλαίσιο μελλοντικής διαγωνιστικής διαδικασία

Η συμφωνία υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με 15 ακόμη συμφωνίες στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping στην Ελλάδα.

Η «Αριάδνη Interconnection» είναι η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής ενώ η State Grid ελέγχει το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ. Το ενδιαφέρον για τη διασύνδεση εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρίας και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος υπογράμμισε ότι η διάθεση των μετοχών θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο κ. Μανουσάκης επισημαίνει σε σχετική δήλωση πως ο ΑΔΜΗΕ καλωσορίζει το ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China, στρατηγικού εταίρου της Εταιρείας, να επενδύσει στην Αριάδνη Interconnection, μετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ