Οι 5 χρυσοί κανόνες του «επενδύειν»

Οι 5 χρυσοί κανόνες του «επενδύειν»
Σε απόλυτους αριθμούς, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν τις τιμές των μετοχών καθημερινά από αυτούς που αγοράζουν μετοχές.

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την επένδυση ως έναν τρόπο να ξεφύγει κανείς από το να ζει από μισθό σε μισθό, ωστόσο δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν.

Οι πλούσιοι μπορεί να παίζουν στα δάκτυλα τις μετοχές και τα μερίδια, αλλά ένας αρχάριος επενδυτής μπορεί να χάσει την περιουσία του εξαιτίας της απειρίας. «Υπάρχει τρόπος να μπεις στο παιχνίδι χωρίς να καείς»; Αυτό το ερώτημα θέτει σε άρθρο του το περιοδικό Forbes και δίνει πολύτιμες συμβουλές σε αρχάριους επενδυτές.

Οι 5 κανόνες του «επενδύειν»:

1. Μπείτε στο διαδίκτυο και βρείτε σύγχρονα εργαλεία επιλογής μετοχών

Μπορείτε να βρείτε δωρεάν software που θα ζήλευε και ο πιο πετυχημένος fund manager. Αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες σας επιτρέπουν να κάνετε πολύ ενημερωμένες χρηματοοικονομικές αποφάσεις για το πότε και τι να αγοράσετε ή να πουλήσετε.

Η αγορά μετοχών δεν είναι ένας σύντομος δρόμος προς τον πλούτο στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να το αντιμετωπίσετε σαν επάγγελμα για να αποφέρει καρπούς.

2. Αν το χαρτοφυλάκιό σας δεν αριθμεί τουλάχιστον 30 διαφορετικές μετοχές, μην επενδύσετε πάνω από 1000 δολάρια σε μια συγκεκριμένη μετοχή

Διακινδυνεύοντας πάρα πολύ για οποιαδήποτε επένδυση είναι συνταγή για την καταστροφή. Επενδύοντας μικρά κεφάλαια κάθε φορά μειώνετε το άγχος για την επένδυση σας.

3. Φτιάξτε ένα χαρτοφυλάκιο 30 μετοχών

Μην ακούτε όσους λένε να βάζετε όλα τα χρήματά σας σε ένα χαρτί όσο «σίγουρο» κι αν σας λένε πως είναι. Ένα χαρτοφυλάκιο σας δίνει την βεβαιότητα ότι η κακή τύχη δεν θα σας βλάψει και ότι οι επιλογές σας κατά μέσο όρο έχουν την επιστροφή που αξίζει στην επένδυσή σας.

4. Ποτέ μην επενδύσετε τα χρήματά σας σε κάποια «σίγουρη πληροφορία»

Η επένδυση στο χρηματιστήριο είναι μια δεξιότητα που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι συμβουλές και οι πληροφορίες οδηγούν σε καταστροφικές επιλογές και λάθος εκτιμήσεις.

5. Κάντε μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Στοχεύστε σε μετοχές με ορίζοντα 3 - 4 χρόνων. Μην κάνετε πλούσιο τους μεσίτης με συχνές αγοραπωλησίες. Πάρτε την συμβουλή του Warren Buffett που λέει πως το μυστικό της επιτυχίας του είναι η νωθρότητα. Το μότο σας πρέπει να είναι το «αργά και σταθερά». Αντιμετωπίστε τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο σαν δεύτερη εργασία μερικής απασχόλησης από σήμερα έως την ημέρα της συνταξιοδότησης σας. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά και κερδοφόρος.

Πηγή:Κέρδος online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ