Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου
Ανέκαμψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις απώλειες στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αναλυτές, πάντως, υποστηρίζουν ότι σε γενικές γραμμές, η υπερπροσφορά πετρελαίου, κρατάει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης του αργού πετρελαίου του Δυτικού Τέξας, αυξήθηκαν κατά περίπου μισό δολάριο, σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση, στα 30,11 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης ενισχύθηκε κατά 45 σεντς, στα 33,46 δολάρια το βαρέλι, έναντι της πτώσης στις τιμές και των δύο τύπων πετρελαίου κατά περίπου 4%, την Παρασκευή.

Η μείωση του αριθμού χρήσης στις διαθέσιμες εξέδρες πετρελαίου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ για το 2016, δημιουργώντας προσδοκίες για αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού.

"Ο αριθμός των αμερικανικών εγκαταστάσεων γεώτρησης που παράγουν πετρέλαιο εξακολουθεί να μειώνεται ενώ 26 από αυτές παραμένουν ανενεργές", σημειώνει η Goldman Sachs και προσθέτει ότι "αυτό μεταφράζεται σε μείωση της ημερήσιας αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου σε ετήσια βάση, κατά 445.000 βαρέλια, το 2016".

Παρά τη σημερινή άνοδο των τιμών, οι αναλυτές "βλέπουν" ότι οι συνθήκες στην αγορά πετρελαίου παραμένουν ασταθείς, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να μειώνεται.

"Η κάθετη ανάσχεση της ζήτησης ειδικότερα στη βενζίνη, έχει κεντρικό ρόλο για τις συγκρατημένες εκτιμήσεις μας, για μια μακρά περίοδο επανατοποθέτησης της αγοράς", αναφέρει η Morgan Stanley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ