Κουντουρά: Θα προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη

Κουντουρά: Θα προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη
Πρόσκληση στο διεθνές επενδυτικό κοινό να διερευνήσει τις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό απηύθυνε χθες η Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου New York Capital Link Forum με θέμα "Investing for Growth" που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Capital Link Forum είναι το σημαντικότερο συνέδριο στην Βόρειο Αμερική που αφορά αποκλειστικά στην προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, με σημαντική, κάθε χρόνο, παρουσία διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών και διεθνών επενδυτών.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω την επιχειρηματικότητα και για να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη δικτύωση ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά το διαχρονικό brand name "Eλλάδα"», τόνισε η Υπουργός.

Η υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια ειδικής ενότητας αφιερωμένης στις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό.

Επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Κυβέρνηση, έχοντας ανανεώσει τη θητεία της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

Ο τουρισμός, εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί κατά 25% ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 20%, και η Ελλάδα είναι κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός.

Σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, ανέφερε ότι αν και επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσω εναλλακτικών μέτρων να προσφέρει ελαφρύνσεις στον κλάδο. Σχετικά με την προσφυγική κρίση, τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επηρεάζεται ο τουρισμός.

Στα άμεσα σχέδια, όπως ανέφερε, βρίσκονται η βελτίωση των υποδομών, η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, η προέκταση της τουριστικής περιόδου και η εξέλιξη νέων τύπων τουρισμού και προορισμών.

Στο συνέδριο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1000 συνέδρων, παρευρέθηκαν διεθνή επενδυτικά funds, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και Οργανισμοί, καθώς και κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους οι κ.κ. George Logothetis, John Calamos Sr., John Catsimatidis, Efthimios Elias Mitropoulos, John Alfred Paulson και William Vrattos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ