Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο Μάρδας για προσέλκυση επενδύσεων

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί ο Μάρδας για προσέλκυση επενδύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μεταβαίνει στο Βουκουρέστι προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εργασίες της 33ης Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη ρουμανική πρωτεύουσα.


Το Σάββατο ο κ. Μάρδας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση επιχείρησης ΑΓΝΟ και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, με θέμα «Πολιτική προώθησης εξαγωγών, αγαθών και υπηρεσιών και νέοι τρόποι συνεργασίας με τα Βαλκάνια».

Στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υφυπουργός θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τις προοπτικές απασχόλησης των νέων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Κυριακή ο υφυπουργός θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 17ο Capital Link Forum, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 14-15 Δεκεμβρίου, με θέμα την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Αργότερα, θα συναντηθεί και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Στη συνέχεια ο κ. Μάρδας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, Κάθριν Νοβέλι. Ο κ. Μάρδας θα συμμετάσχει, επίσης, ως ομιλητής σε εκδηλώσεις στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (US Chamber of Commerce) και στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ θα έχει επαφές με ομογενειακές οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ