Ισχυρότατες απώλειες σήμερα στις ευρωαγορές

Ισχυρότατες απώλειες σήμερα στις ευρωαγορές
Ισχυρότατες απώλειες κατέγραψαν σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα ανεπαρκή, όπως εκτιμούν, νομισματικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,99% στις 6.293 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 3,58% στις 10.789 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 3,23% στις 4.730 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,98% στις 372,73 μονάδες.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,3% από -0,2% προηγουμένως, ενώ παράλληλα, επέκτεινε τη χρονική διάρκεια της ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, διατήρησε αμετάβλητο στα 60 δισ. ευρώ το μηνιαίο ύψος των αγορών ομολόγων, γεγονός που προξένησε την απογοήτευση των επενδυτών.

Τις υψηλότερες απώλειες εμφάνισαν οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με τον κλάδο των εξαγωγών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν κατά 3,2% ενώ η Christian Dior και η Burberry κατέγραψαν αμφότερες, απώλειες άνω του 2,8%.

Διευρυμένες απώλειες σημείωσε και η Snam (3,4%), καθώς οι ιταλικές αρχές έθεσαν νέα κριτήρια στις ενεργειακές επενδύσεις. Κατά 10,5% υποχώρησε και η τιμή της Delta Lloyd, μετά την υποβάθμιση της σύστασης σε «neutral» από την Morgan Stanley.

H Anheuser-Busch InBev κατέγραψε απώλειες 3,6% λόγω της προαναγγελίας πώλησης της SABMiller.

Όσον αφορά στα οικονομικά νέα της ημέρας, στο 10,6% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο, από 10,3% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, Insee.

Στο ποσοστό αυτό έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα στοιχεία από την ηπειρωτική Γαλλία αλλά και από τις υπερπόντιες περιοχές. Εξαιρουμένων των τελευταίων, η ανεργία ανήλθε στο 10,2% έναντι 10% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ