Με την κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε ο Δραγασάκης

Με την κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε ο Δραγασάκης
Συνάντηση με επταμελή αντιπροσωπεία της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (National Development and Reform Commission - NDRC) με επικεφαλής τον Wang Xiaotao είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Τους εκπροσώπους της NDRC (αρμόδιου κινεζικού φορέα για το σχεδιασμό των επενδύσεων στο εξωτερικό) συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Τσίπρας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας τον περασμένο Μάρτιο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών για την προώθηση μιας μακράς πνοής σταθερής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών, σύμφωνα με ανακοίνωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Τέλος, αποφασίστηκε ο συντονισμός ομάδων εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω ανά έργο τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ