Συμφωνία της P&G για τη μεταφορά των προϊόντων της μέσω του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συμφωνία της P&G για τη μεταφορά των προϊόντων της μέσω του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Με τον ελληνικό σιδηρόδρομο από την Αθήνα και τελικό προορισμό τα μεγάλα καταστήματα λιανικής της Θεσσαλονίκης θα ταξιδεύουν από σήμερα τα προϊόντα της P&G Ελλάδας, βάσει της συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της P&G Ελλάδας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της P&G, η εταιρεία εδώ και χρόνια ενισχύει τη χρήση τραίνων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με στόχο όχι μόνο τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού για το περιβάλλον μοντέλου μεταφορών αλλά και τη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για τον καταναλωτή.
Ποσοστό 28% των μεταφορών προϊόντων της P&G στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιούνται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις επιτυγχάνοντας 70 εκατ. χλμ. λιγότερες οδικές μεταφορές και εξοικονόμηση 67 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Στην Ελλάδα, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει λιγότερα και φιλικότερα χιλιόμετρα λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2 της εταιρείας κατά το ήμισυ σε σχέση με σήμερα, βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες και μείωση του κόστους μεταφοράς και συνεπώς περισσότερη αξία για τον Έλληνα καταναλωτή.
Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να φτάσει η εταιρεία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το ημερήσιο τρένο Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Καλωσορίζουμε σήμερα την P&G, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία εμπιστεύεται τα προϊόντα της για τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με το τραίνο, ένα μέσο που είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και οικολογικό».
Εξάλλου, ο Ρόμπερτ Βαν Παπελένταμ (Robert van Pappelendam), γενικός διευθυντής της P&G Ελλάδας, επισήμανε: «Στην P&G η βιώσιμη ανάπτυξη αγγίζει και τα προϊόντα μας, όταν για παράδειγμα δημιουργούμε ένα απορρυπαντικό που καθαρίζει στους 30 βαθμούς ή μειώνουμε τον όγκο των συσκευασιών τους χρησιμοποιώντας παράλληλα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τον τρόπο που παράγουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα αυτά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε το σωστό για το περιβάλλον προσφέροντας την ίδια στιγμή καλύτερες υπηρεσίες και αξία στον καταναλωτή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ