Συνεχίζεται η απεργία στα τρένα και τον προαστιακό έως και την Τετάρτη 8/3

Συνεχίζεται η απεργία στα τρένα και τον προαστιακό έως και την Τετάρτη 8/3

Με αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνεχίζεται η απεργία στα τρένα και τον προαστιακό μέχρι και τις 8/3/2023 με αποφάσεις που έλαβαν τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ).

Όπως αναφέρουν: αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία και τρένα την Τετάρτη-Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ αναφέρει ότι: «προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τις 7 και 8 Μαρτίου 2023, προκειμένου να διατρανώσουμε την θέση μας ότι ο Σιδηρόδρομος πρέπει να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΟΣ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.

Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα μετέχουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται και συμμετέχουν στα οχήματα βοήθειας και αποκατάστασης των βλαβών από την σύγκρουση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ