Τραγωδία στα Τέμπη: Τους 57 έφτασαν οι νεκροί σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας

Τραγωδία στα Τέμπη: Τους 57 έφτασαν οι νεκροί σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας

Ταυτοποιήθηκαν εννέα ακόμα σοροί.

Τους 57 έφτασαν οι νεκροί από την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως είπε, μιλώντας το μεσημέρι στον Realfm, έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες στο νεκροτομείο.

Η κ. Λεονταρή τόνισε ακόμη ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Ταυτοποιήθηκαν 9 σοροί

Tην ταυτοποίηση εννιά σορών, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί εννέα σοροί από το δείγμα dna που έδωσαν χθες οι συγγενείς και από αυτό που λήφθηκε από τα θύματα, και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Είναι προτεραιότητα, κάθε άλλη δουλειά έχει μείνει πίσω στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας», είπε.

Τους αναζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες συγγενών και φίλων για να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση.

Οι αγνοούμενοι των Τεμπών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι νέα παιδιά, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα του φρικτού δυστυχήματος που συγκλόνισε την χώρα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ