Τηλεκπαίδευση: Περίπου 37.000 τάξεις λειτούργησαν σήμερα

Τηλεκπαίδευση: Περίπου 37.000 τάξεις λειτούργησαν σήμερα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν σημειώθηκαν τεχνικά ζητήματα, προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας ή άλλα.

Σε περίπου 37.000 υπολογίζονται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι τάξεις που λειτούργησαν διαδικτυακά σήμερα, Δευτέρα, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις περιοχές που, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», αποφασίστηκε η αναστολή τής δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν σημειώθηκαν τεχνικά ζητήματα, προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας ή άλλα.

Κατά το ΥΠΑΙΘ, είναι «τεράστιο κεκτημένο πως ολόκληρη η σχολική κοινότητα 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί από τη μία ώρα στην άλλη να μεταφέρει την εκπαιδευτική διαδικασία από δια ζώσης σε εξ αποστάσεως, εφόσον παρίσταται ανάγκη.

Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε απρόσκοπτα, χωρίς να χαθούν μαθήματα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα χρειαστεί τα σχολεία μας να παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια όλων.

Ο μηχανισμός είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία που αποτελούν κεκτημένο της εκπαιδευτικής κοινότητας ήδη από την περίοδο της πανδημίας».

Το υπουργείο υπενθυμίζει πως πάνω από 664.000 vouchers, αξίας άνω των 132 εκατ. ευρώ, για όλους τους εκπαιδευτικούς οριζόντια, χωρίς κανένα κριτήριο, και για παιδιά και νέους 4-24 ετών, αξιοποιήθηκαν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablets, laptops, desktops), ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση.

Σημειώνει, τέλος, πως οι ψηφιακές δεξιότητες όλων έχουν αναβαθμιστεί, όπως και ο ψηφιακός εξοπλισμός και οι υποδομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ